- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Najlepšie makové kocky
Najlepšie makové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Maková piškóta 2 x
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica rumu
- 50 g mletého maku
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 bielká
- Biela piškóta:
- 3 bielká
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica rumu
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 9 žĺtkov
- 700 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 g bielej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 listy želatíny
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Do snehu vmiešame rum, a potom ostatné prísady múku s makom a s práškom do pečiva..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C 12 - 15 minút. Toto urobíme potom ešte jeden x-
2. Krok
Bielu piškótu pripravíme podobným spôsobom..Vyšľaháme najskôr bielká so štipkou soli, potom pridáme cukor a ušľaháme sneh.Potom vmiešame rum a olej, a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva..Pečieme na rovnakom plechu pri rovnakej teplote..
3. Krok
Krém pripravíme rozmiešaním žĺtkov v troche teplého mlieka.? pridáme cukor a pudingový prášok s múkou..Ostatné mlieko dáme variť spolu s nalámanou bielou čokoládou..Keď sa mlieko varí pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém..
4. Krok
Potom vyšľaháme šľahačku.Pripravíme si želatínu podľa návodu..Do krému vmiešame najskôr vyšľahanú šľahačku a potom vmiešame aj želatínu. Krém rozdelíme na 3 časti ..
5. Krok
Na prvý plát makovej piškóty rozotrieme 1/3 krému, prikryjeme bielym plátom na ktorý roztrieme druhú časť krému..Opäť makový plát a nakoniec posledný krém..Vrch dozdobte mletým makom a nastrúhanou bielou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1396 videní