Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nanukové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nanukove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mojakuhinja.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 100 g cukru
  • 250 ml vody
  • Plnka:
  • 1 liter mlieka
  • 75 g gustinu
  • 75 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • 250 g masla
  • poleva:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr pripravte krém. Do misky si dáme múku a škrob , pridáme trochu mlieka a dobre rozmiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrom. Keď vrie, odstavíme a zalejeme vymiešanou zmesou a vrátime na oheň. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Uvarený krém zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Na piškótu so oddelíme bielká od žĺtkov.. Bielky vyšľaháme mixérom do tuha. Pridajte cukor a všetko znova premiešajte do snehu. Potom po jednom pridáme vaječné žĺtky a po každom krátko premiešame šľahačom. Pridajte múku a prášok do pečiva, potom kakao. Všetko ručne vymiešajte stierkou , aby vznikla rovnomerne tmavá zmes. Plech na pečenie s rozmermi 33x19 centimetrov vymastíme a vysypeme múkou. Potom vylejeme cesto a zarovnáme ho. Piškóta sa pečie vo vyhriatej rúre 20 minút na 190°C Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

3. Krok

Keď je piškóta vychladnutá, je potrebné pripraviť sirup, s ktorým ju zalejete. Na sporák dáme do hrnčeka vodu a do nej cukor. Všetko za stáleho miešania zahrejeme k varu. Studenú piškótu pokropíme sirupom.

4. Krok

Na krém si vyšľaháme maslo izbovej teploty. do masla po troche pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding. Hotový krém nanesieme na piškótu a dôkladne ho stierkou alebo nožom zarovnáme.

5. Krok

Nakoniec urobte polevu. Čokoládu na varenie s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, nanesieme polevu na krém. Pred nakrájaním a podávaním koláč vychlaďte minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3154 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.