Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nanukové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nanukove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mojakuhinja.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 100 g cukru
  • 250 ml vody
  • Plnka:
  • 1 liter mlieka
  • 75 g gustinu
  • 75 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • 250 g masla
  • poleva:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr pripravte krém. Do misky si dáme múku a škrob , pridáme trochu mlieka a dobre rozmiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrom. Keď vrie, odstavíme a zalejeme vymiešanou zmesou a vrátime na oheň. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Uvarený krém zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Na piškótu so oddelíme bielká od žĺtkov.. Bielky vyšľaháme mixérom do tuha. Pridajte cukor a všetko znova premiešajte do snehu. Potom po jednom pridáme vaječné žĺtky a po každom krátko premiešame šľahačom. Pridajte múku a prášok do pečiva, potom kakao. Všetko ručne vymiešajte stierkou , aby vznikla rovnomerne tmavá zmes. Plech na pečenie s rozmermi 33x19 centimetrov vymastíme a vysypeme múkou. Potom vylejeme cesto a zarovnáme ho. Piškóta sa pečie vo vyhriatej rúre 20 minút na 190°C Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

3. Krok

Keď je piškóta vychladnutá, je potrebné pripraviť sirup, s ktorým ju zalejete. Na sporák dáme do hrnčeka vodu a do nej cukor. Všetko za stáleho miešania zahrejeme k varu. Studenú piškótu pokropíme sirupom.

4. Krok

Na krém si vyšľaháme maslo izbovej teploty. do masla po troche pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding. Hotový krém nanesieme na piškótu a dôkladne ho stierkou alebo nožom zarovnáme.

5. Krok

Nakoniec urobte polevu. Čokoládu na varenie s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, nanesieme polevu na krém. Pred nakrájaním a podávaním koláč vychlaďte minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3386 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.