Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nanukové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nanukove kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 5 vajec
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 80 g hladkej múky
  • 80 g kukuričného škrobu
  • 1 liter mlieka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 250 g masla izbovej teploty
  • sirup:
  • 250 ml vody
  • 100 g cukru
  • čokoládová poleva:
  • 180 g čokolády na varenie
  • 80 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme krém. Do misy preosejeme múku a kukuričný škrob. Pridajte cukor a rýchlo premiešajte ingrediencie. Z celkového množstva mlieka odoberte asi deciliter a nalejte do nádoby so suchými prísadami. Dobre premiešajte, aby ste získali úplne hladkú zmes bez hrudiek.

2. Krok

Do hrnca nalejte zvyšok mlieka a priveďte ho do varu. Hrniec odstavíme a do horúceho mlieka vmiešame zmes múky, mlieka, škrobu a cukru. Hrniec dáme späť na sporák a zmes varíme za stáleho miešania na miernom ohni, kým nevznikne hustý krém. Krém dáme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou. Necháme dobre vychladnúť.

3. Krok

Na piškótu oddeľte bielky a žĺtky do dvoch misiek. Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom na tuhý sneh, k žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Zmes preosejeme k rozšľahaným žĺtkom a ručným šľahačom pomaly vmiešame. Na záver vmiešame z dvoch až troch krokoch vyšľahaný sneh z bielkov.

4. Krok

Plech (veľkosť cca 23 x 33 cm) vymastíme maslom a múkou (zbavíme prebytočnej múky). Nalejeme do nej piškótové cesto a stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečenú piškótu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Pripravíme si sirup, ktorým navlhčíme upečenú sušienku. Dajte hrniec s vodou a cukrom na sporák. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, aby sa všetok cukor roztopil. Keď sirup vrie, odstavte . Horúcim sirupom zalejeme vychladnutú piškótu a necháme všetko vychladnúť.

6. Krok

Dokončíme krém, ktorý nanesieme na namočenú piškótu. Zmäknuté maslo vymiešame elektrickým mixérom do krémova, potom postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý krém. Keď získate svetlý a jednotný maslový krém, prestaňte miešať. Na namočenú piškótu nanesieme pripravený krém. Pomocou stierky uhlaďte vrch.

7. Krok

Nakoniec si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu na sekáme na kúsky a spolu s olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Jemne premiešame, aby sme získali úplne hladkú čokoládovú polevu, trochu ju vychladíme a potom nalejeme na krém. Pred krájaním na kúsky koláč dobre vychlaďte. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

658 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.