Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nanukové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nanukove kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 5 vajec
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 80 g hladkej múky
  • 80 g kukuričného škrobu
  • 1 liter mlieka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 250 g masla izbovej teploty
  • sirup:
  • 250 ml vody
  • 100 g cukru
  • čokoládová poleva:
  • 180 g čokolády na varenie
  • 80 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme krém. Do misy preosejeme múku a kukuričný škrob. Pridajte cukor a rýchlo premiešajte ingrediencie. Z celkového množstva mlieka odoberte asi deciliter a nalejte do nádoby so suchými prísadami. Dobre premiešajte, aby ste získali úplne hladkú zmes bez hrudiek.

2. Krok

Do hrnca nalejte zvyšok mlieka a priveďte ho do varu. Hrniec odstavíme a do horúceho mlieka vmiešame zmes múky, mlieka, škrobu a cukru. Hrniec dáme späť na sporák a zmes varíme za stáleho miešania na miernom ohni, kým nevznikne hustý krém. Krém dáme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou. Necháme dobre vychladnúť.

3. Krok

Na piškótu oddeľte bielky a žĺtky do dvoch misiek. Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom na tuhý sneh, k žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Zmes preosejeme k rozšľahaným žĺtkom a ručným šľahačom pomaly vmiešame. Na záver vmiešame z dvoch až troch krokoch vyšľahaný sneh z bielkov.

4. Krok

Plech (veľkosť cca 23 x 33 cm) vymastíme maslom a múkou (zbavíme prebytočnej múky). Nalejeme do nej piškótové cesto a stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečenú piškótu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Pripravíme si sirup, ktorým navlhčíme upečenú sušienku. Dajte hrniec s vodou a cukrom na sporák. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, aby sa všetok cukor roztopil. Keď sirup vrie, odstavte . Horúcim sirupom zalejeme vychladnutú piškótu a necháme všetko vychladnúť.

6. Krok

Dokončíme krém, ktorý nanesieme na namočenú piškótu. Zmäknuté maslo vymiešame elektrickým mixérom do krémova, potom postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý krém. Keď získate svetlý a jednotný maslový krém, prestaňte miešať. Na namočenú piškótu nanesieme pripravený krém. Pomocou stierky uhlaďte vrch.

7. Krok

Nakoniec si pripravíme čokoládovú polevu. Čokoládu na sekáme na kúsky a spolu s olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Jemne premiešame, aby sme získali úplne hladkú čokoládovú polevu, trochu ju vychladíme a potom nalejeme na krém. Pred krájaním na kúsky koláč dobre vychlaďte. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

606 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.