Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Napoleonka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Napoleonka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 4 žĺtka
  • 1 šálka ríbezľového džemu
  • 100 g vlašských orechov
  • kôra z polovice citróna
  • Snehová vrstva:
  • 6 bielok
  • 1,5 šálky práškového cukru
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • štipka soli
  • Krém:
  • 3 šálky mlieka
  • 4 lyžice múky hladkej
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • mandľové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si preosejeme múku s práškom do pečiva a s vanilkovým cukrom.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtka a citrónovú kôru.

2. Krok

Maslovú zmes spojte s múkou a vymieste hladké cesto , ktoré zabalíte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky na 30 minút odpočinúť..

3. Krok

Pripravíme si krém...Polovicu mlieka zmiešame s vaječnými žĺtkami s múkou a so škrobom.druhú polovicu mlieka uvaríme spolu s cukrom.Keď sa nám mlieko varí uvaríme hustý žĺtkový puding .Ten necháme za občasného miešania vychladnúť..

4. Krok

Vymiešame maslo kým nieje nadýchané a potom primiešavame žĺtkový puding.Vznikne nám nadýchaná plnka ..

5. Krok

Snehová vrstva..Vaječné bielka by mali byť vychladené pridáme k nim štipku soli a pár kvapiek cuitrónovej šťavy a vyšľaháme do peny.. Potom pridávame po častiach práškový cukor a postupne nám vznikne tuhý bielkový sneh.Primiešame taktiež kukuričný škrob..Sneh je vtedy kvalitný keď sa vám tvoria vrchločeky..

6. Krok

PLech na pečenie si vystelieme papierom, a na pracovnej doske si z krehkého cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu naše krehké cesto..Prenesieme za pomoci vlačeka na plech.Natrieme ho ríbezľovým džemom a naň navrstvíme bielkový sneh..Na sneh vysypeme buď nasekané oriešky alebo mandľové lupienky.Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 100°C a pečieme pri pootvorených dvierkach najskôr 10 minút.Potom dvierka zatvorte zvýšte teplotu na 160 °C a pečte do zlatista cca 35 minút.

7. Krok

Upečený koláč nechajte vychladnuúť a prerežte na polovicu.na jednu naneste pripravený krém a potom preložte druhou polovicou.Potom nechajte aspoň 3 hodiny odstáť.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

18 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

67388 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.