- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Nátierka z medvedieho cesnaku s vajíčkom
Nátierka z medvedieho cesnaku s vajíčkom

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 100 g jemného tvarohu
- 50 g Crème fraîche
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
- 4 vajcia
- 3 lyžice šľahačky
- citrónová kôra
- morská soľ
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu medvedej cesnakovej nátierky s vajíčkom najskôr vajcia uvaríme na tvrdo 8 až 10 minút (podľa veľkosti). Potom opláchnite studenou vodou a ošúpte, nechajte mierne vychladnúť a potom nakrájajte na malé kocky. Šľahačku dáme do misky a vyšľaháme dotuha.
2. Krok
Medvedí cesnak umyjeme, scedíme a nasekáme veľmi nadrobno. Nasekaný medvedí cesnak s kyslou smotanou a tvarohom dáme do misky a dôkladne premiešame. Dochutíme citrónovou kôrou a soľou podľa chuti. Nakoniec vmiešame nakrájané vajcia a pripravenú šľahačku. Nátierku skladujte v chladničke.
Nátierku z medvedieho cesnaku s vajíčkom môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou a korením. Chutí vynikajúco s chlebom a rožkami, varenými zemiakmi, opečenými zemiakmi, smaženými zemiakmi, tortillami, hranolkami a mnohými ďalšími pochutinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní