- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Nátierka z údenáča
Nátierka z údenáča
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 1 údená makrela (asi 230 g)
- 1 malá červená cibuľka (môže byť aj žltá) cca 40 g
- 3 lyžičky rajčinového pretlaku
- štipka mletej červenej papriky
- trochu oleja alebo masla na osmaženie cibule
- soľ a korenie podľa chuti
- pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Očistite cibuľu a nakrájajte ju na veľmi jemno..Zahrejte na panvici olej alebo maslo a osmažte cibuľu do zlatista.
2. Krok
Makrelu oberte z kostí a buď ju rozmixujte alebo len utrite z vidličkou.Pridajte osmaženú cibuľku , paradajkový pretlak (môžete použiť aj kečup) mletú červenú papriku a soľ s korením podľa chuti..Všetko spolu premiešajte.
3. Krok
Pomazánka fantasticky chutí na čerstvom chlebe, dozdobená pažítkou...
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1640 videní