Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nebo na tanieri

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nebo na tanieri.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka polohrubej múky (250 ml)
  • 1/4 šálky zemiakového škrobu
  • 6 vajec
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • štipka soli
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Na namáčanie.
  • 2 šálky vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • šťava z polovice citróna
  • 2 štamprlíky alkoholu(vodka alebo rum či likér)
  • Čokoládová pena:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 tabuľka čokolády so 70% kakaa
  • 2 lyžice cukru
  • Pudingový krém:
  • 600 ml mlieka
  • 3 lyžice zemiakového škrobu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice cukru
  • 2 žĺtky
  • 125 g masla
  • Na potretie:
  • Džem kyslejší podľa chuti
  • Poleva:
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1/3 šálky mlieka
  • lyžička cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 160°C..Oddelíme s bielka od žĺtkov..Zmiešame múku so škrobom v miske.

2. Krok

V miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny.V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.K bielkovej pene pridáváme po yžiciach žĺtkovú zmes a premiešavame vareškou.Potom pomaly vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva.Vymiešame hladké cesto.

3. Krok

Tortovú formu alebo menší plech si vyložíme s papierom na pečenie.nalejeme cesto, a pečieme 30 minút bez ventilátora.Vyskúšame drevenou špajdlou či je cesto prepečené..Po vychladnutý rozrežeme na dve časti vodorovne.

4. Krok

Pripravíme si čokoládovú penu..Najskôr vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha..Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.Po vychladnutí najskôr k šľahačke primiešame 2 lyžičky čokolády, premiešame a nakoniec vmiešame aj ostatnú čokoládu..vmiešame hladký krém.

5. Krok

Polovicu mlieka si dáme variť s cukrom.V druhej polovici rozmiešame múku so škrobom a so žĺtkami do hladka.Keď sa mlieko začne variť pomaly za stáleho miešania vlejeme múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

6. Krok

Maslo si vymiešame do peny, a potom po lyžiciach k nemu za stáleho šľahania pridávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.

7. Krok

Sirup si pripravíme tak, že dáme rozvariť vodu a do nej pridáme cukor a nakoniec alkohol a citrónovú šťavu.

8. Krok

Obe piškótu pofŕkame pripraveným sirupom.Na spodnú časť piškóty nanesieme krém,prikryjeme druhou časťou piškóty.Vrchnú piškótu potrieme kyslejším džemom a nanesieme čokoládovú penu.

9. Krok

Pre polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v mlieku.pridáme cukor a do hladka vymiešame.Necháme mierne ochladnúť a potom v tenkej vrstve opatrne nanesieme čokoládovú polevu na krém.

10. Krok

Takto pripravený zákusok dáme do chladničky úplne zatuhnúť aspoň na 2 - 3 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2214 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.