Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Negresa so žĺtkovou glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Negresa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: lecturisiarome.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 6 bielok
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 200 g mletých orechov
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička rumovej esencie
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g krupicového cukru
  • 20 g kakaa (2 lyžice)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na glazúru:
  • 6 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • Dozdobenie:
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C..Pripravíme si plech cca 20 x 30 cm vyložíme ho papierom na pečenie..

2. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov ..Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhého snehu.Samostatne vyšľaháme maslo izbovej teploty s práškovým cukrom.pridáme k nemu mleté orechy a kakao a dobre premiešame.

3. Krok

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva..K žĺtkovej zmesi primiešame najskôr sneh z bielkov, ktorý vmiešme len zhora nadol stierkou, a tiež zmes múky..Cesto vylejeme na pripravený plech a a pečieme asi 25 minút..

4. Krok

Kým sa piškóta pečie pripravíme si žĺtkovú polevu..Vyšľaháme žĺtka s cukrom do biela a potom vmiešame múku..

5. Krok

Vyberieme piškótu z rúry a stiahneme teplotu na 150°C..Na piškótu vylejeme žĺtkovú glazúru a stierkou ju zarovnáme.Vložíme nazad do rúry a dopekáme ďalších 15 minút.

6. Krok

Koláčik vyberieme z rúry necháme ho voľne chladnúť 10 minút..Potom naň postrúhame čokoládu ktorá sa rozpustí a vytvorí peknú dekoráciu..Takto necháme úplne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

559 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.