Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nemecká hrušková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
00937492
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 citróna
  • 150 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Na náplň:
  • 500 g zrelých hrušiek
  • štipka škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • 1 citrón
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 ml hruškovej šťavy
  • cukor
  • 2 balenia tortového želé
  • Čokoládový krém:
  • 250ml mlieka
  • 60 g horkej čokolády
  • 2 žĺtky
  • 25 g cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 125 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 hruška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 °C.Tortovú formu si vyložíme papierom na pečeniePo stranách namažeme a vysypeme múkou.

2. Krok

Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme do peny , a žĺtka s cukrom .Potom pridáme soľ, škoricu , citrónovú kôru .

3. Krok

Zmiešame si múku s práškom do pečiva a s kakaom.Pridáme žĺtka a polovicu bielok.Premiešame do hladka..Nakoniec primiešame zostávajúce bielky len zľahaka a cesto vylejeme do pripravenej formy.Pečieme 30 - 40 minút dozlatista.Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme na dva korpusy.

4. Krok

Na prípravu hruškovej plnky si očistíme hrušky, Potom prerežeme na 4 kusy a zbavíme jadra.Všetky štvrtiny pokrájame na tenké plátky.Pridáme k nim škoricu, zázvor citrónovú kôru a vanilkový cukor.Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale z hruškovej šťavy .Hotovú primešame k pripraveným hruškám a necháme chvíľu ochladnúť..

5. Krok

Korpus si opäť dáme do tortovej formy.Na prvý plát navrstvíme hruškovú plnku , zatlačíme zľahka druhým plátom a dáme do chladničky na niekoľko hodín zatuhnúť.

6. Krok

Medzitým si urobíme krém.V 2/3 mlieka si roztopíme čokoládu.Miešame až kým nám nevznikne homogénna čokoládová hmota.V 1/3 mlieka si rozmiešame 2 žĺtky ,cukor a kukuričný škrob.Vlejeme opatrne do čokoládovej hmoty a za neustáleho miešania nad ohňom metličkou miešame až do zhustnutia.

7. Krok

*Potom odstavíme a necháme vychladnúť..

8. Krok

Keď má náš puding z čokolády už izbovú teplotu , vymiešame si maslo s cukrom a postupne zašľahávame čokoládový krém.Ním natrieme vrchný diel korpusu ..Ostatný krém dáme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme..Taktiež z jednej hrušky si nakrájame tenké plátky , zakvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11051 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.