- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Nemecká hrušková torta
Nemecká hrušková torta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Na cesto:
- 6 vajec
- 150 g cukru
- štipka soli
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/2 citróna
- 150 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Na náplň:
- 500 g zrelých hrušiek
- štipka škorice
- štipka mletého zázvoru
- 1 citrón
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 400 ml hruškovej šťavy
- cukor
- 2 balenia tortového želé
- Čokoládový krém:
- 250ml mlieka
- 60 g horkej čokolády
- 2 žĺtky
- 25 g cukru
- 30 g kukuričného škrobu
- 125 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 hruška
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180 °C.Tortovú formu si vyložíme papierom na pečeniePo stranách namažeme a vysypeme múkou.
2. Krok
Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme do peny , a žĺtka s cukrom .Potom pridáme soľ, škoricu , citrónovú kôru .
3. Krok
Zmiešame si múku s práškom do pečiva a s kakaom.Pridáme žĺtka a polovicu bielok.Premiešame do hladka..Nakoniec primiešame zostávajúce bielky len zľahaka a cesto vylejeme do pripravenej formy.Pečieme 30 - 40 minút dozlatista.Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme na dva korpusy.
4. Krok
Na prípravu hruškovej plnky si očistíme hrušky, Potom prerežeme na 4 kusy a zbavíme jadra.Všetky štvrtiny pokrájame na tenké plátky.Pridáme k nim škoricu, zázvor citrónovú kôru a vanilkový cukor.Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale z hruškovej šťavy .Hotovú primešame k pripraveným hruškám a necháme chvíľu ochladnúť..
5. Krok
Korpus si opäť dáme do tortovej formy.Na prvý plát navrstvíme hruškovú plnku , zatlačíme zľahka druhým plátom a dáme do chladničky na niekoľko hodín zatuhnúť.
6. Krok
Medzitým si urobíme krém.V 2/3 mlieka si roztopíme čokoládu.Miešame až kým nám nevznikne homogénna čokoládová hmota.V 1/3 mlieka si rozmiešame 2 žĺtky ,cukor a kukuričný škrob.Vlejeme opatrne do čokoládovej hmoty a za neustáleho miešania nad ohňom metličkou miešame až do zhustnutia.
7. Krok
*Potom odstavíme a necháme vychladnúť..
8. Krok
Keď má náš puding z čokolády už izbovú teplotu , vymiešame si maslo s cukrom a postupne zašľahávame čokoládový krém.Ním natrieme vrchný diel korpusu ..Ostatný krém dáme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme..Taktiež z jednej hrušky si nakrájame tenké plátky , zakvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10910 videní