Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nemecká hrušková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
00937492
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 citróna
  • 150 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Na náplň:
  • 500 g zrelých hrušiek
  • štipka škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • 1 citrón
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 ml hruškovej šťavy
  • cukor
  • 2 balenia tortového želé
  • Čokoládový krém:
  • 250ml mlieka
  • 60 g horkej čokolády
  • 2 žĺtky
  • 25 g cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 125 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 hruška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 °C.Tortovú formu si vyložíme papierom na pečeniePo stranách namažeme a vysypeme múkou.

2. Krok

Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme do peny , a žĺtka s cukrom .Potom pridáme soľ, škoricu , citrónovú kôru .

3. Krok

Zmiešame si múku s práškom do pečiva a s kakaom.Pridáme žĺtka a polovicu bielok.Premiešame do hladka..Nakoniec primiešame zostávajúce bielky len zľahaka a cesto vylejeme do pripravenej formy.Pečieme 30 - 40 minút dozlatista.Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme na dva korpusy.

4. Krok

Na prípravu hruškovej plnky si očistíme hrušky, Potom prerežeme na 4 kusy a zbavíme jadra.Všetky štvrtiny pokrájame na tenké plátky.Pridáme k nim škoricu, zázvor citrónovú kôru a vanilkový cukor.Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale z hruškovej šťavy .Hotovú primešame k pripraveným hruškám a necháme chvíľu ochladnúť..

5. Krok

Korpus si opäť dáme do tortovej formy.Na prvý plát navrstvíme hruškovú plnku , zatlačíme zľahka druhým plátom a dáme do chladničky na niekoľko hodín zatuhnúť.

6. Krok

Medzitým si urobíme krém.V 2/3 mlieka si roztopíme čokoládu.Miešame až kým nám nevznikne homogénna čokoládová hmota.V 1/3 mlieka si rozmiešame 2 žĺtky ,cukor a kukuričný škrob.Vlejeme opatrne do čokoládovej hmoty a za neustáleho miešania nad ohňom metličkou miešame až do zhustnutia.

7. Krok

*Potom odstavíme a necháme vychladnúť..

8. Krok

Keď má náš puding z čokolády už izbovú teplotu , vymiešame si maslo s cukrom a postupne zašľahávame čokoládový krém.Ním natrieme vrchný diel korpusu ..Ostatný krém dáme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme..Taktiež z jednej hrušky si nakrájame tenké plátky , zakvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10910 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.