Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nemecký praclík

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bavorsky praclik.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 10 g droždia
  • 100 ml vody
  • 80 ml mlieka
  • 20 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 liter vody
  • 2 lyžice jedlej sódy
  • 1 vajce
  • hrubá morská soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V nádobe zmiešame múku a droždie. Potom pridáme soľ, cukor, maslo, mlieko a 100 ml vody. Vymiesime cesto. Prikryté umiestnite na teplé miesto na 1 hodinu. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2. Krok

Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na 6 rovnakých častí, pričom z každej vytvorte guľu. Gule položte na plech na pečenie a nechajte 15 minút.

3. Krok

Na čistej pracovnej ploche rozvaľkajte každý kúsok cesta na dlhé poleno, hrubšie v strede. Zľahka ho otočte. Pred tvarovaním praclíka počkajte 10-15 minút.

4. Krok

Položte cesto do tvaru U. Prehnite jeden koniec smerom k stredu a potom urobte to isté s druhým, položte ho krížom. Konce raz otočte a potom ich pripevnite k spodnej časti praclíka.

5. Krok

Pred pečením si pripravte zvyšné suroviny. V samostatnej nádobe rozšľahajte vajíčko a pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie . Predhrejte rúru na 220°C.

6. Krok

Do hrnca nalejte 1 liter vody a pridajte dve polievkové lyžice sódy. Pomocou dierkovanej lyžice opatrne vložte praclík do vody na 1 minútu (štrbinová lyžica by mala byť o niečo väčšia ako praclík). Vykonajte rovnakú operáciu so zvyšnými praclíkmi.

7. Krok

Po spracovaní poukladáme praclíky na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou.

8. Krok

Plech vložíme do rúry a praclíky pečieme asi 10-15 minút do zlatista. Podávajte praclíky s tmavými pivami. Dobrú chuť! :-) Tip: Praclíky je najlepšie konzumovať počas prvých hodín po upečení.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

285 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.