Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nemecký praclík

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bavorsky praclik.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 10 g droždia
  • 100 ml vody
  • 80 ml mlieka
  • 20 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 liter vody
  • 2 lyžice jedlej sódy
  • 1 vajce
  • hrubá morská soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V nádobe zmiešame múku a droždie. Potom pridáme soľ, cukor, maslo, mlieko a 100 ml vody. Vymiesime cesto. Prikryté umiestnite na teplé miesto na 1 hodinu. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2. Krok

Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na 6 rovnakých častí, pričom z každej vytvorte guľu. Gule položte na plech na pečenie a nechajte 15 minút.

3. Krok

Na čistej pracovnej ploche rozvaľkajte každý kúsok cesta na dlhé poleno, hrubšie v strede. Zľahka ho otočte. Pred tvarovaním praclíka počkajte 10-15 minút.

4. Krok

Položte cesto do tvaru U. Prehnite jeden koniec smerom k stredu a potom urobte to isté s druhým, položte ho krížom. Konce raz otočte a potom ich pripevnite k spodnej časti praclíka.

5. Krok

Pred pečením si pripravte zvyšné suroviny. V samostatnej nádobe rozšľahajte vajíčko a pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie . Predhrejte rúru na 220°C.

6. Krok

Do hrnca nalejte 1 liter vody a pridajte dve polievkové lyžice sódy. Pomocou dierkovanej lyžice opatrne vložte praclík do vody na 1 minútu (štrbinová lyžica by mala byť o niečo väčšia ako praclík). Vykonajte rovnakú operáciu so zvyšnými praclíkmi.

7. Krok

Po spracovaní poukladáme praclíky na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou.

8. Krok

Plech vložíme do rúry a praclíky pečieme asi 10-15 minút do zlatista. Podávajte praclíky s tmavými pivami. Dobrú chuť! :-) Tip: Praclíky je najlepšie konzumovať počas prvých hodín po upečení.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

513 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.