Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte jednoduchý, no výnimočný recept, ktorým potešíte rodinu cez víkend? Vyskúšajte jemnú bábovku s čokoládovým nádychom a sviežosťou jahôd – dokonalé spojenie chutí, ktoré poteší chuťové poháriky pri nedeľnej káve aj pri pomalej víkendovej raňajke.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 3 vajíčka
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 100 g čerstvých jahôd
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 280 g hladkej múky
  • 40 g kvalitného holandského kakaa
  • štipka soli
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 180 g kryštálového cukru
  • trochu oleja na vymazanie formy
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády (ideálne s obsahom kakaa 50–60 %)
  • 1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbšej mise rozšľahajte vajcia spolu s olejom a smotanou, kým nezískate hladkú zmes. Jahody očistite a rozmixujte na hladké pyré. Primiešajte do ovocnej hmoty vanilkový extrakt a pridajte k vajíčkam.

2. Krok

Do inej nádoby nasypte preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, štipku soli a cukor. Suchú zmes postupne prisypávajte k tekutej a miešajte, až kým nezískate kompaktné, jemné cesto bez hrudiek.

3. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrite olejom, aby sa koláč neprichytil. Nalejte do nej pripravené cesto. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 až 45 minút. Otestujte špajdľou – ak vyjde čistá, je upečené.

4. Krok

Hotovú bábovku nechajte 10 minút odstáť vo forme, potom ju opatrne preklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

5. Krok

Smotanu zohrejte (nevarte) a nalejte ju na kúsky nalámanej čokolády v miske. Nechajte minútu odstáť, potom miešajte, kým nevznikne hladká poleva. Kto chce, môže pridať rum pre intenzívnejšiu chuť.

6. Krok

Polevu rovnomerne rozotrite po vychladnutej bábovke. Jahody nakrájajte a naaranžujte na vrch ešte mäkkej polevy. Po stuhnutí môžete koláč nakrájať a podávať – či už ako sladkú bodku za obedom alebo ako dezert ku káve.

reklama:

Ak ste milovníkom výrazne čokoládových chutí, môžete vrch ozdobiť aj kúskami čokolády alebo orechmi. A ak vám niečo zvýši, táto bábovka chutí výborne aj na druhý deň – ak teda vôbec zostane.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.