Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľná bábovka s kakaom, čokoládou a jahodami: Dezert, ktorý zvládne pripraviť každý Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte jednoduchý, no výnimočný recept, ktorým potešíte rodinu cez víkend? Vyskúšajte jemnú bábovku s čokoládovým nádychom a sviežosťou jahôd – dokonalé spojenie chutí, ktoré poteší chuťové poháriky pri nedeľnej káve aj pri pomalej víkendovej raňajke.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 3 vajíčka
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 100 g čerstvých jahôd
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 280 g hladkej múky
  • 40 g kvalitného holandského kakaa
  • štipka soli
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 180 g kryštálového cukru
  • trochu oleja na vymazanie formy
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády (ideálne s obsahom kakaa 50–60 %)
  • 1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbšej mise rozšľahajte vajcia spolu s olejom a smotanou, kým nezískate hladkú zmes. Jahody očistite a rozmixujte na hladké pyré. Primiešajte do ovocnej hmoty vanilkový extrakt a pridajte k vajíčkam.

2. Krok

Do inej nádoby nasypte preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, štipku soli a cukor. Suchú zmes postupne prisypávajte k tekutej a miešajte, až kým nezískate kompaktné, jemné cesto bez hrudiek.

3. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrite olejom, aby sa koláč neprichytil. Nalejte do nej pripravené cesto. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 až 45 minút. Otestujte špajdľou – ak vyjde čistá, je upečené.

4. Krok

Hotovú bábovku nechajte 10 minút odstáť vo forme, potom ju opatrne preklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

5. Krok

Smotanu zohrejte (nevarte) a nalejte ju na kúsky nalámanej čokolády v miske. Nechajte minútu odstáť, potom miešajte, kým nevznikne hladká poleva. Kto chce, môže pridať rum pre intenzívnejšiu chuť.

6. Krok

Polevu rovnomerne rozotrite po vychladnutej bábovke. Jahody nakrájajte a naaranžujte na vrch ešte mäkkej polevy. Po stuhnutí môžete koláč nakrájať a podávať – či už ako sladkú bodku za obedom alebo ako dezert ku káve.

reklama:

Ak ste milovníkom výrazne čokoládových chutí, môžete vrch ozdobiť aj kúskami čokolády alebo orechmi. A ak vám niečo zvýši, táto bábovka chutí výborne aj na druhý deň – ak teda vôbec zostane.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.