- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Neodolateľná pikantná nátierka z petržlenu, ktorú si každý zamiluje
Neodolateľná pikantná nátierka z petržlenu, ktorú si každý zamiluje

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak ste doteraz petržlen využívali len do polievok a omáčok, je čas to zmeniť! Táto výnimočná nátierka vás presvedčí, že sa dá táto nenápadná koreňová zelenina premeniť na skutočný kulinársky zážitok. Ak ju ponúknete hosťom, pripravte sa na to, že si budú pýtať recept!
Petržlen je nielen chutný, ale aj mimoriadne zdravý – je plný vitamínov B a C, obsahuje železo, draslík a vápnik. Správne uskladnený vydrží v chladničke aj niekoľko týždňov a dá sa ľahko zamraziť. Namiesto bežných pomazánok vyskúšajte túto jemne pikantnú verziu s pečeným petržlenom, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a zároveň podporí vaše zdravie.
Suroviny
- 250 g čerstvého koreňa petržlenu s vňaťou
- 1 sladké jablko
- 1 menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 ml kvalitného olivového oleja
- šťavu z polovice citróna
- čerstvú jarnú cibuľku
- štipku soli, čierneho korenia a muškátového orieška
- obľúbený kváskový alebo celozrnný chlieb
- papier na pečenie
- plech na pečenie
- výkonný mixér
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Medzitým očistite petržlen a jablko, potom ich nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
Cibuľu zbavte vrchnej šupky a prekrojte na štvrtiny, cesnak olúpte.
3. Krok
Pripravte plech s papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložte petržlen, cibuľu a cesnak. Pokvapkajte olivovým olejom.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre približne 25 - 30 minút, kým zelenina nezmäkne a nezozlátnie.
5. Krok
Po upečení odstráňte šupku z cibule a všetku zeleninu premiestnite do mixéra. Pridajte jablko, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja a koreniny.
6. Krok
Rozmixujte dohladka, aby vznikla jemná, lahodná nátierka.
7. Krok
Natrite ju na čerstvý chrumkavý chlieb a dozdobte petržlenovou vňaťou a nasekanou jarnou cibuľkou.
Táto nátierka je skvelou voľbou na zdravé raňajky alebo rýchle pohostenie. Nech vám chutí!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní