Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľná pikantná nátierka z petržlenu, ktorú si každý zamiluje

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľná pikantná nátierka z petržlenu, ktorú si každý zamiluje
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľná pikantná nátierka z petržlenu, ktorú si každý zamiluje Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak ste doteraz petržlen využívali len do polievok a omáčok, je čas to zmeniť! Táto výnimočná nátierka vás presvedčí, že sa dá táto nenápadná koreňová zelenina premeniť na skutočný kulinársky zážitok. Ak ju ponúknete hosťom, pripravte sa na to, že si budú pýtať recept!

Petržlen je nielen chutný, ale aj mimoriadne zdravý – je plný vitamínov B a C, obsahuje železo, draslík a vápnik. Správne uskladnený vydrží v chladničke aj niekoľko týždňov a dá sa ľahko zamraziť. Namiesto bežných pomazánok vyskúšajte túto jemne pikantnú verziu s pečeným petržlenom, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a zároveň podporí vaše zdravie.

reklama:

Suroviny

  • 250 g čerstvého koreňa petržlenu s vňaťou
  • 1 sladké jablko
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 ml kvalitného olivového oleja
  • šťavu z polovice citróna
  • čerstvú jarnú cibuľku
  • štipku soli, čierneho korenia a muškátového orieška
  • obľúbený kváskový alebo celozrnný chlieb
  • papier na pečenie
  • plech na pečenie
  • výkonný mixér
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 180 °C. Medzitým očistite petržlen a jablko, potom ich nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Cibuľu zbavte vrchnej šupky a prekrojte na štvrtiny, cesnak olúpte.

3. Krok

Pripravte plech s papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložte petržlen, cibuľu a cesnak. Pokvapkajte olivovým olejom.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre približne 25 - 30 minút, kým zelenina nezmäkne a nezozlátnie.

5. Krok

Po upečení odstráňte šupku z cibule a všetku zeleninu premiestnite do mixéra. Pridajte jablko, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja a koreniny.

6. Krok

Rozmixujte dohladka, aby vznikla jemná, lahodná nátierka.

7. Krok

Natrite ju na čerstvý chrumkavý chlieb a dozdobte petržlenovou vňaťou a nasekanou jarnou cibuľkou.

reklama:

Táto nátierka je skvelou voľbou na zdravé raňajky alebo rýchle pohostenie. Nech vám chutí!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.