Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľné chrumkavé čokoládové muffiny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľné chrumkavé čokoládové muffiny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľné chrumkavé čokoládové muffiny Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké dobroty s čokoládou, tieto muffiny si určite zamilujete. Vonkajšia vrstva je jemne chrumkavá, zatiaľ čo vnútro zostáva nadýchané a šťavnaté. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý – ideálny na víkendové pečenie!

reklama:

Suroviny

  • Suché ingrediencie:
  • 130 g polohrubej múky
  • 65 g kryštálového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Tekuté ingrediencie:
  • 75 g plnotučného mlieka alebo cmaru (izbovej teploty)
  • 30 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 85 g rastlinného oleja
  • 1 veľké vajce (izbovej teploty)
  • Na dochutenie a ozdobu:
  • 100 g kvalitnej čokolády (ideálne kombinácia horkej a bielej)
  • 2 ČL kryštálového cukru na posypanie (voliteľné)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyberieme vajce a mliečne výrobky z chladničky, aby mali izbovú teplotu – to zabezpečí lepšiu konzistenciu cesta. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, aby sa rovnomerne rozložila v muffinovej hmote.

2. Krok

Do väčšej misy nasypeme preosiatu múku, pridáme cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Suché ingrediencie dôkladne premiešame, aby sa spojili.

3. Krok

V druhej mise si vyšľaháme vajce, pridáme olej, jogurt a mlieko (alebo cmar). Zmes šľaháme, kým nezískame hladkú, jednotnú konzistenciu bez hrudiek.

4. Krok

Tekutú zmes nalejeme do misy so suchými ingredienciami a miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Pozor, nešľaháme príliš dlho – len toľko, aby sa všetky suroviny rovnomerne prepojili.

5. Krok

Väčšinu nasekanej čokolády zmiešame s lyžičkou múky (tento trik zabráni tomu, aby klesla na dno). Čokoládu jemne vmiešame do cesta.

6. Krok

Rúru predhrejeme na 200°C (s ventilátorom 180°C). Muffinové košíčky naplníme cestom približne do troch štvrtín a na vrch nasypeme zvyšok čokolády. Ak chceme extra chrumkavý povrch, posypeme ich ešte trochou kryštálového cukru.

7. Krok

Muffiny najprv pečieme 6 minút pri 200°C (s ventilátorom 180°C). Potom bez otvárania rúry znížime teplotu na 170°C (s ventilátorom 150°C) a pečieme ďalších 22 – 25 minút, kým pekne nevybehnú a nezískajú zlatistú farbu.

8. Krok

Po upečení muffiny necháme pár minút odpočívať vo forme, potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Nezostáva nič iné, len si ich upiecť a vychutnať!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.