Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľné čokoládové brownies: chrumkavé navonok, jemné vo vnútri

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľné čokoládové brownies: chrumkavé navonok, jemné vo vnútri
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľné čokoládové brownies: chrumkavé navonok, jemné vo vnútri Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríš medzi milovníkov čokolády, tieto brownies si ťa okamžite získajú. Pochádzajú z americkej kuchyne a ich sláva už dávno prekročila oceán. Vyznačujú sa kontrastom medzi chrumkavým povrchom a mäkkým, takmer krémovým vnútrom, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Tento dezert je ideálny na nedeľné poobedie, oslavy, alebo len tak – pre radosť.

reklama:

Suroviny

  • 125 g masla
  • 150 g horkej čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 125 g kryštálového cukru
  • 2 PL kvalitného kakaového prášku
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 100 g polohrubej múky
  • plátky mandlí na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si rozohrej na 180 °C. Formu vystel papierom na pečenie – ideálne tak, aby presahoval okraje, brownies sa budú lepšie vyberať.

2. Krok

Vo vodnom kúpeli nechaj roztopiť maslo spolu s nalámanou čokoládou. Keď vznikne hladká zmes, odstav z ohňa a vmiešaj oba druhy cukru, kakao a štipku soli.

3. Krok

Keď čokoládová hmota mierne vychladne, postupne do nej zašľahaj vajcia – jedno po druhom. Na záver prisyp múku a dôkladne premiešaj. Výsledné cesto bude trochu hustejšie, no stále pekne tekuté.

4. Krok

Vylej zmes do pripravenej formy, rovnomerne ju rozotri a posyp mandľovými plátkami.

5. Krok

Peč približne 25 minút. Povrch by mal byť pevný a mierne popraskaný, stred však ostane vláčny. Neprepekaj – práve tá mierna „surovosť“ vnútri robí brownies tým, čím sú.

6. Krok

Nechaj koláč úplne vychladnúť, potom ho nakrájaj na menšie kúsky. Výborne chutí samotný, ale aj so šľahačkou či kopčekom vanilkovej zmrzliny.

reklama:

Chceš verziu s extra chuťou? Skús do cesta pridať hrsť nasekaných orechov alebo kúsky bielej čokolády. Tieto malé úpravy dokážu výsledok pekne ozvláštniť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.