Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľne jemné miešané vajíčka: Tajomstvo dokonalej chuti

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľne jemné miešané vajíčka: Tajomstvo dokonalej chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľne jemné miešané vajíčka: Tajomstvo dokonalej chuti Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 3min
  • Hotové Za: 0min

Miešané vajíčka patria k najobľúbenejším raňajkovým jedlám, no ich príprava si vyžaduje určitú dávku starostlivosti. Ak ich pripravíte nesprávne, môžu byť buď príliš suché, alebo naopak vodnaté. Ako teda dosiahnuť ideálnu rovnováhu a vytvoriť lahodné, jemné a nadýchané vajíčka, ktoré rozvoňajú celé ráno?

reklama:

Suroviny

  • 4 čerstvé vajcia
  • 4 lyžice smotany
  • 1 lyžicu masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozbite vajcia do misky a šľahajte ich vidličkou alebo metličkou, až kým nevznikne hladká zmes. Pridajte smotanu pre krémovú konzistenciu a jemne osoľte a okoreňte.

2. Krok

Na miernom plameni rozpustite maslo na panvici. Vyhnite sa použitiu oleja, pretože maslo dodáva vajciam bohatú chuť a krásnu vôňu. Nezahrievajte ho však príliš, aby nezhnedlo.

3. Krok

Nalejte vajcia na panvicu a jemne ich miešajte drevenou varechou. Pohybujte sa v širokých kruhoch alebo opisujte osmičky, čím zabezpečíte, že sa vajcia zrazia postupne a zostanú nadýchané. Keď sa vajcia začnú zrážať, ale stále sú mierne tekuté, odstavte panvicu z ohňa a nechajte ich dôjsť vlastným teplom. Tento krok im zaručí zamatovú štruktúru.

4. Krok

Miešané vajíčka chutia najlepšie ihneď po príprave. Ak ich necháte stáť, stratia svoju nadýchanosť a môžu stuhnúť. Podávajte s opečeným chlebom, čerstvými bylinkami alebo kúskami syra.

reklama:

S dodržaním tohto jednoduchého postupu si môžete každé ráno vychutnať dokonale jemné a krémové miešané vajíčka, ktoré vás príjemne zasýtia a spríjemnia vám deň!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.