Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľné orechové rezy so žĺtkovou polevou – tradičný recept plný chuti

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľné orechové rezy so žĺtkovou polevou – tradičný recept plný chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľné orechové rezy so žĺtkovou polevou – tradičný recept plný chuti Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Najprv jemne chrumkne poleva, potom sa rozplynie lahodné orechové cesto na jazyku. Tento dezert síce nie je ani najlacnejší, ani diétna voľba, no jeho fantastická chuť vám to vynahradí.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 250 g masla
  • 220 g práškového cukru
  • 220 g mletých orechov (vlašské, lieskové alebo kombinácia)
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 štipka soli
  • 6 bielkov
  • Žĺtková poleva:
  • 200 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • Čokoládová poleva:
  • 60 g kvalitnej tmavej čokolády (aspoň 70 % kakaa)
  • 15 g kakaového masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo nakrájajte na menšie kúsky a nechajte ho chvíľu zmäknúť. Medzitým si zomeľte orechy najemno a bielky oddeľte od žĺtkov. Plech vysteľte papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 °C.

2. Krok

Vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej peny. Postupne vmiešajte zomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a soľou.

3. Krok

Bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Opatrne ich po častiach primiešajte do cesta, aby zostalo nadýchané. Hmotu rovnomerne rozotrite na pripravený plech a vložte do rúry. Pečte približne 20 minút, kým povrch mierne nezhnedne.

4. Krok

Kým sa cesto pečie, pripravte si polevu. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom a nad parou ich za stáleho miešania šľahajte, kým nevznikne hustý krém (5 – 10 minút). Horúci koláč hneď po vytiahnutí z rúry rovnomerne polejte touto polevou a nechajte ju dôkladne stuhnúť.

5. Krok

Vo vodnom kúpeli rozpustite nalámanú čokoládu spolu s kakaovým maslom. Hladkú polevu môžete naniesť lyžicou alebo jemne pofŕkať po povrchu koláča, čím mu dodáte elegantný vzhľad.

6. Krok

Nechajte dezert dôkladne vychladnúť, ideálne cez noc. Potom ho opatrne nakrájajte na menšie kúsky ostrým nožom.

reklama:

Tieto orechové rezy sú dokonalou voľbou pre tých, ktorí si radi doprajú niečo skutočne lahodné. Bohatá chuť orechov v kombinácii s jemnou polevou zaručí, že každý kúsok bude nezabudnuteľným zážitkom!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.