Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Predstav si dezert, ktorý spája vláčnosť čokoládového korpusu a jemnosť tvarohového krému. Práve taký je tento cheesecake s brownies základom – ideálny ako sladká bodka po obede alebo keď chceš niekoho naozaj potešiť.

reklama:

Suroviny

  • 500 g tvarohu (najlepšie plnotučného)
  • 150 g cukru do náplne
  • 7 vajíčok
  • 100 g kakaa
  • 190 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 100 g cukru do cesta
  • 100 g masla
  • 120 ml mlieka (vlažného)
  • čerstvé alebo mrazené maliny – podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrej na 180 °C. Formu na koláč si vymaž maslom a vysyp múkou – alebo ju môžeš vystlať papierom na pečenie, aby sa koláč ľahko vyberal.

2. Krok

Do väčšej misky daj tvaroh, pridaj 150 g cukru a dve vajíčka. Všetko spolu vymiešaj na hladký, krémový základ.

3. Krok

V samostatnej miske premiešaj kakao s múkou. Päť zvyšných vajec si rozdeľ – bielky a žĺtky osobitne. Bielky vyšľahaj so štipkou soli a polovicou cukru na tuhý sneh.

4. Krok

Zmäknuté maslo vyšľahaj so zvyšným cukrom do peny. Postupne primiešavaj žĺtky – po jednom, aby sa všetko dobre spojilo.

5. Krok

Do maslovej zmesi pridávaj kakaovú múku a mlieko – striedavo, aby vzniklo hladké čokoládové cesto. Nakoniec doň opatrne zapracuj sneh z bielkov, aby zostalo nadýchané.

6. Krok

Do pripravenej formy nalej približne dve tretiny kakaového cesta. Na to po lyžiciach ulož tvarohovú plnku a posyp malinami. Na vrch rozmiestni zvyšné čokoládové cesto – nemusí byť rovnomerne, vytvorí to pekný efekt.

7. Krok

Peč približne 40 minút, ale sleduj to podľa svojej rúry – vrch by mal byť spevnený, ale vnútri zostane koláč vláčny a krémový.

reklama:

Tento dezert je dôkazom, že aj jednoduché suroviny môžu vytvoriť niečo výnimočné. Čokoládová základňa, svieži tvaroh a ovocná bodka v podobe malín – to všetko v jednom koláči, ktorý si zamiluje každý, kto ochutná.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.