Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neodolateľný cheesecake s čokoládovým základom a tvarohovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Predstav si dezert, ktorý spája vláčnosť čokoládového korpusu a jemnosť tvarohového krému. Práve taký je tento cheesecake s brownies základom – ideálny ako sladká bodka po obede alebo keď chceš niekoho naozaj potešiť.

reklama:

Suroviny

  • 500 g tvarohu (najlepšie plnotučného)
  • 150 g cukru do náplne
  • 7 vajíčok
  • 100 g kakaa
  • 190 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 100 g cukru do cesta
  • 100 g masla
  • 120 ml mlieka (vlažného)
  • čerstvé alebo mrazené maliny – podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrej na 180 °C. Formu na koláč si vymaž maslom a vysyp múkou – alebo ju môžeš vystlať papierom na pečenie, aby sa koláč ľahko vyberal.

2. Krok

Do väčšej misky daj tvaroh, pridaj 150 g cukru a dve vajíčka. Všetko spolu vymiešaj na hladký, krémový základ.

3. Krok

V samostatnej miske premiešaj kakao s múkou. Päť zvyšných vajec si rozdeľ – bielky a žĺtky osobitne. Bielky vyšľahaj so štipkou soli a polovicou cukru na tuhý sneh.

4. Krok

Zmäknuté maslo vyšľahaj so zvyšným cukrom do peny. Postupne primiešavaj žĺtky – po jednom, aby sa všetko dobre spojilo.

5. Krok

Do maslovej zmesi pridávaj kakaovú múku a mlieko – striedavo, aby vzniklo hladké čokoládové cesto. Nakoniec doň opatrne zapracuj sneh z bielkov, aby zostalo nadýchané.

6. Krok

Do pripravenej formy nalej približne dve tretiny kakaového cesta. Na to po lyžiciach ulož tvarohovú plnku a posyp malinami. Na vrch rozmiestni zvyšné čokoládové cesto – nemusí byť rovnomerne, vytvorí to pekný efekt.

7. Krok

Peč približne 40 minút, ale sleduj to podľa svojej rúry – vrch by mal byť spevnený, ale vnútri zostane koláč vláčny a krémový.

reklama:

Tento dezert je dôkazom, že aj jednoduché suroviny môžu vytvoriť niečo výnimočné. Čokoládová základňa, svieži tvaroh a ovocná bodka v podobe malín – to všetko v jednom koláči, ktorý si zamiluje každý, kto ochutná.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

38 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.