- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Nepečená banánová torta
Nepečená banánová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 banány (400 g )
- 200 g maslových sušienok
- 90 g masla
- 400 g kyslej smotany
- 100 ml mlieka
- 1 lyžica želatíny (10 g )
- 60 g cukru
- 3 lyžice kakaa
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie. Môžete použiť akékoľvek sušienky. Dokonca aj slané krekry sa hodia k čokoládovej pene. Ak chcete, môžete použiť viac banánov - vďaka tomu bude torta ešte lepšia.
2. Krok
Do pohára nalejte 100 ml vody, pridajte želatínu a nechajte napučať.
3. Krok
Pripravte základ. V mixéri rozmixujte sušienky. Roztopte maslo a pridajte do neho sušienkovú strúhanku. Premiešajte.
4. Krok
Do menšej formy (moja má priemer 19 cm) dáme sušienkový základ a zatlačíme lyžičkou. Vložte formu do mrazničky na 10 minút, kým pripravíte penu.
5. Krok
Teraz pripravte čokoládovú penu. Nalejte mlieko do malého hrnca, pridajte cukor a zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí. Do hrnca pridajte kakaový prášok a napučanú želatínu, miešajte metličkou do hladka. Hmota by sa mala zohriať, ale nemala by vrieť, inak želatína stratí svoje želírovacie vlastnosti!
6. Krok
Stiahneme z plameňa, pridajte kyslú smotanu. Zašľaháme kyslú smotanu, aby vznikol hladký čokoládový krém.
7. Krok
Banány ošúpeme. Každý banán prekrojíme na 4 časti – na polovicu pozdĺžne a potom priečne. Vyberte formu z mrazničky. Na základ položte plátky banánov. Banány zalejeme čokoládovou penou.. Formu s tortou dáme do chladničky na 2-3 hodiny alebo najlepšie cez noc , aby želatína dobre stuhla a torta držala tvar.
8. Krok
Vyberte formu z chladničky a odstráňte boky . Ak chcete, na ozdobu nastrúhajte čokoládu a tortu posypte
9. Krok
Táto krásna a lahodná nepečená čokoládová torta určite ozdobí vašu oslavu!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní