- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Nepečená čokoládovo orechová kocka
Nepečená čokoládovo orechová kocka
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g margarínu alebo masla
- 150 g mletých vlašských orechov
- 150 g maslových sušienok
- 12 ks dlhých piškót
- Na krém:
- 4 dcl mlieka
- 1 čokoládový puding
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 dcl smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- kakao na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Roztopte maslo na sušienkový základ .Vlašské orechy a sušienky pomelieme najemno, presypeme ich do misky, vmiešame cukor a aj rozpustené maslo. Premiešame, ak sa hmota nespojí, pridáme pár lyžíc mlieka. Stredne veľký plech vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom. Vtlačíme do nej sušienkový základ a dáme do chladničky.
2. Krok
Medzitým si pripravíme krém. 100 ml mlieka odmeriame a vmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme do hrnca na oheň, začneme ho zohrievať a nalámeme doň tmavú čokoládu. Miešajte a varte na miernom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pridajte pudingovú zmes a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Odstráňte z tepla, prikryte a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Do vychladnutého pudingu vmiešame pomocou kuchynského robota mäkké maslo nakrájané na malé kocky a práškový cukor. Studenú šľahačku vyšľaháme na polovicu, pridáme stužovač a vyšľaháme do tuha. Vmiešame do krému.
4. Krok
Na sušienkový základ natrieme niekoľko lyžíc krému. Na krém poukladáme piškóty a tie zatrieme zvyškom krému. Dáme cez noc do chladničky, pred podávaním posypeme kakaom a nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
618 videní