Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nepečená ovocná Šeherezáda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepecena ovocna seherezada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 1 balenie sušienok petit (môžete použiť aj 3 balenia marína keksov)
  • 1 L mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 600 g malín alebo ovocia podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvaríme puding.Z mlieka odoberieme 200 ml , ostatné dáme variť s cukrom.V mlieku ktoré sme odobrali rozmiešame pudingové prášky.Keď sa mlieko začne variť primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Potom ho prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď sa puding vychladí vymiešame si maslo s práškovým cukrom a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.

3. Krok

Vyšľaháme si šľahačku a k pripravenému krému vmiešame pár lyžíc , ostatnú necháme .

4. Krok

Do formy uložíme prvú vrstvu sušienok 3x4 ks.Alebo podľa formy akú budete používať..Dá sa aj priamo na tácku.Sušienky nenamáčame do mlieka rozmočia sa od krému. Potrieme prvú vrstvu 1/3 krému na ktorý potom poukladáme maliny.Tie zatrieme tenkou vrstvou šľahačky.

5. Krok

Na šľahačku poukladáme opäť sušienky na ne zas krém 1/3 a maliny ktoré zatrieme šľahačkou.Zas príde posledná vrstva sušienok ktoré pretrieme poslednou časťou krému a šľahačky.

6. Krok

Do poslednej vrstvy šľahačky môžete premiešať dve maliny aby sa vám šľahačka trochu zafarbila na ružovo..Takto pripravený nepečený zákusok dáme na pár hodín (najlepšie cez noc) do chladničky zatuhnúť a zároveň zavlhnúť.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21588 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.