Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečené čokoládové hrudky – sladká drobnosť, ktorá zachráni každý sviatočný zhon

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepečené čokoládové hrudky – sladká drobnosť, ktorá zachráni každý sviatočný zhon
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečené čokoládové hrudky – sladká drobnosť, ktorá zachráni každý sviatočný zhon Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoducho pripraviteľné vianočné sladkosti, čokoládové hrudky sú ideálnou voľbou. Bez rúry, bez zdĺhavých postupov – stačí pár surovín, trocha trpezlivosti pri tuhnutí a vznikne malé voňavé potešenie, ktoré sa vždy stratí zo stola ako prvé. Kombinácia tmavej čokolády, orechov, kandizovaného ovocia a rumom prevoňaných hrozienok vytvára dezert, ktorému sa len ťažko odoláva.

reklama:

Suroviny

  • 300 g kvalitnej čokolády na varenie
  • 50 g hrozienok
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 100 g vlašských orechov
  • farebnú cukrársku posýpku na záverečnú dekoráciu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrozienka zalejeme rumom a necháme ich odpočívať aspoň dve hodiny. Vďaka tomu budú šťavnaté a preniknuté arómou.

2. Krok

Čokoládu nalámeme a roztopíme nad parou. Je dobré miešať, kým sa nezmení na hladkú lesklú hmotu.

3. Krok

Kandizované ovocie nakrájame nadrobno a orechy posekáme. Nemusia byť úplne jemné — väčšie kúsky dodajú hrudkám príjemnú chrumkavosť.

4. Krok

Pripravené suroviny primiešame k teplej čokoláde. Nezabudneme ani na hrozienka spolu so zvyškom rumu.

5. Krok

Do papierových košíčkov nanášame malé porcie zmesi. Najlepšie to ide čajovou lyžičkou.

6. Krok

Na záver posypeme farebnými dekoráciami a vložíme do chladničky, kde hmota stuhne a získa konečnú podobu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.