Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dscn7946 2.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Svieže ovocné rezy.

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Suroviny

  • KRÉM:
  • 450g tvaroh (jemný krémový plnotučný)
  • 200 g kyslá smotana
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka práškový cukor
  • 3 bielka
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 50 ml voda
  • 20g želatina
  • 150ml voda
  • POLEVA:
  • 1 jahodový puding
  • 200 ml ovocný sirup (ja som dala jahodový)
  • 200 ml voda
  • OSTATNÉ:
  • BB keksy kakaové (množstvo podľa potreby)
  • drobné ovocie podľa chuti (jahody, maliny, černice, ríbezle, čučoriedky)
  • menší plech na pečenie alebo iná vhodná nádoba
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

KRÉM: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania necháme zovrieť tzv. na niť. Bielka vyšlaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šlahajúcich bielkov. Odporúčam šlahač zo stojanom, alebo pomocníka (jeden šlahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar). Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešlaháme a odložíme na neskoršie použitie. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne zohriať (nevariť!) a tekutú vlažnú želatínu zašlaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! primiešame pripravené našlahané bielka s cukrovým rozvarom. BB keksy naukladáme na dno nádoby, aby tesne priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.

2. Krok

POLEVA: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie.

3. Krok

Zákusok s polevou necháme zachladiť, najlepšie do druhého dňa.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13743 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.