Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečený jahodovo smotanový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny jahodovo smotanovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Jahodové želé:
  • 3 g želatíny
  • 200 g jahôd
  • 80 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Základ:
  • 90 g masla
  • 160 g maslových sušienok
  • Tvarohová vrstva:
  • 5 g želatíny
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone alebo iného smotanového syra môžete použiť aj jemný tvaroh..
  • 80 g cukru
  • 200 ml bieleho prírodného jogurtu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme najskôr základ. Rozpustíme maslo, necháme ho ochladnúť a potom ho zmiešame s rozmixovanými sušienkami.

2. Krok

Dno 24 cm tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Výslednú masu drvinu dáme na dno formy a utlačíme ju prstami alebo dnom pohára.. Zakryte základňu potravinovou fóliou a vložte do chladničky.

3. Krok

ideme si pripraviť želé: Nalejte želatínu s 2 lyžicami vody a necháme ju napučať 10 minút. Jahody nasekajte v mixéri dohladka na pyré.

4. Krok

V hrnci zmiešajte jahodové pyré, cukor a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na minimum. Pridajte želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí. Stiahneme z ohňa.

5. Krok

Tvarohovú vrstvu pripravíme takto: Zalejte želatínu s 3 lyžicami vody a necháme 10 minút napučať. Vyšľaháme šľahačku do pevna.

6. Krok

Cukor a tvaroh, alebo smotanový syr vyšľaháme v samostatnej miske. Potom striedavo pridávajte prírodný jogurt a šľahačku. Napučaná želatína sa za stáleho miešania rozpustí a naleje cez sitko do tvarohovej hmoty. Šľahajte pri nízkych otáčkach.

7. Krok

Výsledný krémový syr nalejte na sušienkový základ. Navrch natrieme jahodové želé. Potom pomocou lyžičkovej rúčky mierne premiešajte (zavírte,) aby ste vytvorili mramorovaný vzor. Cheesecake dáme do chladničky na 4-5 hodín.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

849 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.