- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečený jahodovo smotanový koláč
Nepečený jahodovo smotanový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Jahodové želé:
- 3 g želatíny
- 200 g jahôd
- 80 g cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Základ:
- 90 g masla
- 160 g maslových sušienok
- Tvarohová vrstva:
- 5 g želatíny
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone alebo iného smotanového syra môžete použiť aj jemný tvaroh..
- 80 g cukru
- 200 ml bieleho prírodného jogurtu
Postup prípravy
1. Krok
pripravíme najskôr základ. Rozpustíme maslo, necháme ho ochladnúť a potom ho zmiešame s rozmixovanými sušienkami.
2. Krok
Dno 24 cm tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Výslednú masu drvinu dáme na dno formy a utlačíme ju prstami alebo dnom pohára.. Zakryte základňu potravinovou fóliou a vložte do chladničky.
3. Krok
ideme si pripraviť želé: Nalejte želatínu s 2 lyžicami vody a necháme ju napučať 10 minút. Jahody nasekajte v mixéri dohladka na pyré.
4. Krok
V hrnci zmiešajte jahodové pyré, cukor a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na minimum. Pridajte želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí. Stiahneme z ohňa.
5. Krok
Tvarohovú vrstvu pripravíme takto: Zalejte želatínu s 3 lyžicami vody a necháme 10 minút napučať. Vyšľaháme šľahačku do pevna.
6. Krok
Cukor a tvaroh, alebo smotanový syr vyšľaháme v samostatnej miske. Potom striedavo pridávajte prírodný jogurt a šľahačku. Napučaná želatína sa za stáleho miešania rozpustí a naleje cez sitko do tvarohovej hmoty. Šľahajte pri nízkych otáčkach.
7. Krok
Výsledný krémový syr nalejte na sušienkový základ. Navrch natrieme jahodové želé. Potom pomocou lyžičkovej rúčky mierne premiešajte (zavírte,) aby ste vytvorili mramorovaný vzor. Cheesecake dáme do chladničky na 4-5 hodín.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
849 videní