- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečený karamelový zákusok
Nepečený karamelový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 400 - 500 g karamelového salka
- 540 g maslových sušienok
- 400 - 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače
- 50 - 100 g čokolády
- Maslovo pudingový krém:
- 500 ml mlieka
- 130 g cukru
- 2 žĺtky
- 40 - 45 g kukuričného škrobu
- 40 - 45 g hladkej múky
- 180 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Ak si budete používať sladené kondenzované mlieko, musíte ho najprv uvariť. Neotvorenú plechovku kondenzovaného mlieka umiestnite do hrnca. Naplňte nádobu vodou a varte asi 3 hodiny. (Ak je to potrebné, pridajte vodu, plechovka musí byť neustále pokrytá vodou). Potom vyberte z vody a nechajte vychladnúť. Ak užívate hotové karamelové kondenzované mlieko,ponorte ho do vriacej vody aby sa vám dobre rozotieralo..
2. Krok
Pripravte si maslový pudingový krém: Vymiešajte 125 ml mlieka so žĺtkami, kukuričným škrobom a múkou do hladka. Priveďte 375 ml mlieka a cukru do varu. Pridajte sa rozmiešanú pudingovú zmes. Priveďte do varu, za stáleho miešania približne 1 minútu povarte, až kým sa nevytvorí puding. Odstráňte nádobu z ohňa, okamžite prikryte puding fóliou a nechajte vychladnúť. Mäkké maslo miešajte až do peny. Postupne pridávajte vychladený puding k maslu, pridávajte tak po polievkovej lyžici a za každou poriadne premiešajte.
3. Krok
Pripravte si plech cca 35 x 25 a dno vyložte sušienkami..Otvorte si karamelové salko a premiešajte ho..Na vrch navrstvite karamelové salko ..Teraz poukladajte druhú vrstvu sušienok..Na druhú vrstvu sušienok nanesieme maslovo pudingový krém a na krém dáme poslednú vrstvu sušienok.
4. Krok
Vyšľahaáme šľahačku so stužovačmi a nakoniec ňou pokryjeme poslednú sušienkovú vrstvu..Dozdobíme strúhanou čokoládou ..Zákusok dáme do chladničky najmenej na 12 hodín aby nám sušienky zmäkli..Potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9932 videní