Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečený Toffi zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny toffi zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 150 g maslových sušienok
  • 150 g ovsených vločiek
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 270 g masla (200 g základ, 50 g krém, 20 g poleva)
  • 100 g orechy (lieskové alebo vlašské) (70 g základ, 30 g na ozdobu)
  • 1 plechovka vareného salka
  • 150 g kyslej smotany
  • 7 g práškovej želatíny
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ovsené vločky osmažíme na suchej panvici.. potom ich rozmixujeme . Takisto rozmixujeme aj sušienky..

2. Krok

V miske zmiešame rozdrvené ovsené vločky, sušienky, pridáme 2 lyžice kryštálového cukru, pridáme 2 lyžice kakaového prášku, všetko premiešame.

3. Krok

Lieskové orechy opražíme taktiež na suchej panvici.. Potom ich v čistej utierke ošúpeme.. 70 gramov orechov pomelieme v mixéri nie veľmi najemno. K suchým ingredienciám pridáme nasekané orechy.

4. Krok

K suchým prísadám pridajte 200 g zmäknutého masla, dobre premiešajte, kým nebude zmes hladká.

5. Krok

Pripravte si formu, spodok zakryte potravinovou fóliou. Pripravenú zmes na základ vložíme do formy, utlačíme, dáme na 30 minút do chladničky.

6. Krok

Namočte želatínu podľa návodu na obale. V mojom prípade je to 42 ml. vody na 7 gramov želatíny.

7. Krok

Do misky mixéra dáme varené kondenzované mlieko, 50 gramov zmäknutého masla a 150 gramov kyslej smotany a vyšľaháme do hladka.

8. Krok

Namočenú želatínu zohrejte na 20-30 sekúnd v mikrovlnnej rúry, nalejte do krému, vyšľahajte do homogénnej hmoty. Krém naneste na základňu a nechajte stuhnúť v chladničke.

9. Krok

Na prípravu čokoládovej polevy roztopte čokoládu, smotanu a maslo vo vodnom kúpeli. Polevu ochlaďte asi na 38°C a potom ju rozotrite na krém..

10. Krok

Orechy rozložte na čokoládovú polevu a dajte do chladničky, kým všetko nezatuhne,

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1068 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.