- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečený Toffi zákusok
Nepečený Toffi zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 g maslových sušienok
- 150 g ovsených vločiek
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice práškového cukru
- 270 g masla (200 g základ, 50 g krém, 20 g poleva)
- 100 g orechy (lieskové alebo vlašské) (70 g základ, 30 g na ozdobu)
- 1 plechovka vareného salka
- 150 g kyslej smotany
- 7 g práškovej želatíny
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Ovsené vločky osmažíme na suchej panvici.. potom ich rozmixujeme . Takisto rozmixujeme aj sušienky..
2. Krok
V miske zmiešame rozdrvené ovsené vločky, sušienky, pridáme 2 lyžice kryštálového cukru, pridáme 2 lyžice kakaového prášku, všetko premiešame.
3. Krok
Lieskové orechy opražíme taktiež na suchej panvici.. Potom ich v čistej utierke ošúpeme.. 70 gramov orechov pomelieme v mixéri nie veľmi najemno. K suchým ingredienciám pridáme nasekané orechy.
4. Krok
K suchým prísadám pridajte 200 g zmäknutého masla, dobre premiešajte, kým nebude zmes hladká.
5. Krok
Pripravte si formu, spodok zakryte potravinovou fóliou. Pripravenú zmes na základ vložíme do formy, utlačíme, dáme na 30 minút do chladničky.
6. Krok
Namočte želatínu podľa návodu na obale. V mojom prípade je to 42 ml. vody na 7 gramov želatíny.
7. Krok
Do misky mixéra dáme varené kondenzované mlieko, 50 gramov zmäknutého masla a 150 gramov kyslej smotany a vyšľaháme do hladka.
8. Krok
Namočenú želatínu zohrejte na 20-30 sekúnd v mikrovlnnej rúry, nalejte do krému, vyšľahajte do homogénnej hmoty. Krém naneste na základňu a nechajte stuhnúť v chladničke.
9. Krok
Na prípravu čokoládovej polevy roztopte čokoládu, smotanu a maslo vo vodnom kúpeli. Polevu ochlaďte asi na 38°C a potom ju rozotrite na krém..
10. Krok
Orechy rozložte na čokoládovú polevu a dajte do chladničky, kým všetko nezatuhne,
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1068 videní