Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nepečený tunel s broskyňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny tunel s broskynami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.recepttar.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 250 g mletých maslových sušienok
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 - 3 lyžice rumu
  • 50 ml studenej čiernej kávy
  • 20 celých sušienok
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 vanilkový puding
  • 3 dcl mlieka
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 6 polovíc broskýň z kompótu
  • 3 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

začneme obložením 30 cm dlhej srnčej formy potravinárskou fóliou tak, aby vyčnievala ponad okraje formy.

2. Krok

Do pomletých sušienok pridáme na kocky nakrájané maslo a rozdrobíme ich. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor a kakao. Vmiesime rum a po troche pridávame aj kávu (Dajte pozor, aby hmota nebola príliš mäkká alebo príliš tvrdá!) Formu naplňte ručne tak, že zakryjete všetky strany formy do hrúbky pol centimetra, ale nechajte dutinu v strede. Formu dajte do chladničky.

3. Krok

Pudingový prášok sa rozmieša v troche mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu a zalejeme rozmixovaným pudingom. Premiešame a povaríme do zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Mascarpone vymiešame dohladka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom zmiešame spolu s vychladeným pudingom.

4. Krok

Broskyne scedíme. Želatínu namočíme, vytlačíme, pripravíme ju podľa návodu na obale a zmiešame ju s krémom. Šľahačku vyšľahajte do tuha a potom po troškách pridávajte do krému .

5. Krok

Stierkou nanesieme do tunela polovicu vanilkového krému . Potom do stredu naukladajte broskyne do radu .. Zatrieme zvyškom krému a poukladáme do roviny celé sušienky, potom preložíme potravinárskou fóliou a odložíme na pár hodín do chladničky..

6. Krok

Pred podávaním preklopíme na tácku odstránime formu aj fóliu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

765 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.