- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečený tunel s broskyňami
Nepečený tunel s broskyňami
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 250 g mletých maslových sušienok
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica kakaa
- 2 - 3 lyžice rumu
- 50 ml studenej čiernej kávy
- 20 celých sušienok
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1 vanilkový puding
- 3 dcl mlieka
- 1 dcl smotany na šľahanie
- 6 polovíc broskýň z kompótu
- 3 plátky želatíny
Postup prípravy
1. Krok
začneme obložením 30 cm dlhej srnčej formy potravinárskou fóliou tak, aby vyčnievala ponad okraje formy.
2. Krok
Do pomletých sušienok pridáme na kocky nakrájané maslo a rozdrobíme ich. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor a kakao. Vmiesime rum a po troche pridávame aj kávu (Dajte pozor, aby hmota nebola príliš mäkká alebo príliš tvrdá!) Formu naplňte ručne tak, že zakryjete všetky strany formy do hrúbky pol centimetra, ale nechajte dutinu v strede. Formu dajte do chladničky.
3. Krok
Pudingový prášok sa rozmieša v troche mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu a zalejeme rozmixovaným pudingom. Premiešame a povaríme do zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Mascarpone vymiešame dohladka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom zmiešame spolu s vychladeným pudingom.
4. Krok
Broskyne scedíme. Želatínu namočíme, vytlačíme, pripravíme ju podľa návodu na obale a zmiešame ju s krémom. Šľahačku vyšľahajte do tuha a potom po troškách pridávajte do krému .
5. Krok
Stierkou nanesieme do tunela polovicu vanilkového krému . Potom do stredu naukladajte broskyne do radu .. Zatrieme zvyškom krému a poukladáme do roviny celé sušienky, potom preložíme potravinárskou fóliou a odložíme na pár hodín do chladničky..
6. Krok
Pred podávaním preklopíme na tácku odstránime formu aj fóliu..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
678 videní