- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Nesca rezy
Nesca rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta :
- 7 bielkov
- 4 žĺtky
- 7 lyžíc cukru
- 5 lyžíc mletých vlašských orechov
- 4 lyžice polohrubej múky
- štipka soli
- Nesca krém:
- 3 žĺtky
- 4 lyžice cukru
- 2 lyžice instantnej kávy
- 400 ml mlieka
- 50 g kukuričného škrobu (Zlatého klasu )
- 125 g masla
- Šľahačková vrstva :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g mascarpone
- 2 lyžice cukru
- 2 - 3 lyžice limetkovej šťavy
- strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Bielky dáme do misky a so štipkou soli vyšľaháme do peny . Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí, sneh pri dotyku vytvára hroty a lepí sa na metličku mixéra. Pridáme žĺtky, preosiatu múku a vlašské orechy. Spojte jemným miešaním zdola nahor. Vložíme na plech s papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170°C kým nechytí na povrchu zlatistú farbu. Urobte test špáradlom.
2. Krok
Vymiešame maslo do peny. Do misky s dvojitým dnom dáme žĺtky, cukor a škrob a premiešame. Po troškách pridávajte mlieko a premiešajte. Dajte hrniec na oheň, na miernom ohni a za stáleho miešania nechajte variť, kým krém nezhustne . Potom vmiešame 2 lyžice instantnej kávy , a poriadne vymiešame.
3. Krok
Vložte misku do inej misky naplnenej studenou vodou a jemne miešajte, kým puding nevychladne. Po úplnom vychladnutí pridajte maslo a všetko spolu vyšľahajte.
4. Krok
Smotanu, mascarpone, cukor a limetkovú šťavu dáme do misky a šľaháme, kým nezískame hladký krém..
5. Krok
Zostavenie torty s ness, smotanou a orechmi Orechový plát rozrežte vodorovne na dve časti. Prvý plát, natrieme polovicou kávového krému, pekne zarovnáme, natrieme polovičným množstvom šľahačky a zarovnáme. Položte druhý plát piškóty a to isté urobte so zvyškom šľahačky. Na vrch zákuska dajte pražené vlašské orechy, mleté vlašské orechy alebo nasekané karamelizované vlašské orechy. Ja som dala opražené a nasekané vlašské orechy a výborne dopĺňali sladkosť koláča. Môžete tiež nastrúhať čokoládu, alebo posypať grankom.. Je to jeden z najlepších receptov na koláče, ktoré som doteraz vyskúšala! Zákusok krájajte až po niekoľkých hodinách v chladničke, pričom po každom rezaní utrite nôž vlhkou handričkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
108 videní