- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Nesca zákusok
Nesca zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 4 vajcia
- 8 lyžíc cukru
- 1 lyžička nesca prášku + 2 lyžice vody
- 8 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- štipka soli
- krém:
- 3 žĺtka
- 4 lyžice cukru
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 vanilkové cukre
- 400 ml mlieka
- 100 g masla
- Nesca pena:
- 3 bielka
- 5 lyžíc cukru
- 3 lyžice nesca prášku
- čokoládové hobliny na výzdobu
Postup prípravy
1. Krok
Na piškótu si pripravíme plech cca 24 x 32..Vyložíme ho s papierom na pečenie.Bielká vyšľaháme so štipkou soli do peny..Potom pridávame postupne cukor a ušľaháme tuhý sneh.Do snehu postupne pridáme žĺtka potom pridáme vodu v ktorej rozmiešame nescu. Nakoniec vmiešame múku s kakaom.
2. Krok
Predhrejeme si rúru na 180 °C a upečieme piškótu cca 25 minút.Potom necháme vychladnúť.
3. Krok
Pripravíme si krém..Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, potom pridáme trochu mlieka, a múku..Potom zahrejeme ostatné mlieko a keď sa varí zavaríme žĺtkovú zmes , pridáme aj vanilkový cukor a uvaríme hustý krém.Do ešte horúceho krému vmiešame maslo , dobre premiešame a potom necháme pod fóliou úplne vychladnúť.
4. Krok
Penu z kávy urobíme tak, že vyšľaháme bielky najskôr so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh..nakoniec vmiešame instantnú kávu ..(Odporúčam použiť prášok z Velvet kávy.)Ak nemáte doma inú instantnú kávu ako granulovanú tak ju rozpustite v lyžici horúcej vody a tak vmiešajte.Vznikne vám nadýchaný kávový sneh.
5. Krok
Piškótu si prerežeme na 2 časti..Na jeden plát natrieme krém , a prikryjeme druhým plátom..Dobre zatlačíme..Na vrchný plát rozotrieme kávový sneh a uhladíme..Potom povrch dozdobíme nastrúhanou čokoládou..Ak máte radi kávovú chuť môžete posypať instantnou kávou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5692 videní