- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Nikin zákusok
Nikin zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g hladkej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
- 25 g kakaa
- 2 dcl studenej vody
- 1 lyžica rumu (nemusí byť)
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 dcl oleja
- Krém:
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 600 ml mlieka
- 50 g hladkej múky
- 10 g zlatého klasu alebo Gustinu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 vanilkové cukre
- ďalej potrebujeme:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukre
- 150 g čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Do jednej misky si dáme všetky suché prísady určené do cesta.. Do druhej misky si dáme všetky mokré zas..
2. Krok
Premiešame aj suché aj mokré..A potom šľahačom za stáleho miešania prisypávame k mokrej zmesi po častiach zmes suchú..
3. Krok
Plech 35 x 30 si vyložíme s papierom na pečenie a vylejeme naň pripravené cesto.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút..
4. Krok
Pripravíme si krém: Vajcia oddelíme bielká od žĺtkov.. Do žĺtkov pridáme 100 g cukru a 1 vanilkový cukor a poriadne vymiešame.. potom pridáme asi 1 dcl mlieka, škrob a hladkú múku..
5. Krok
Do bielkov pridáme 200 g cukru a ušľaháme tuhý sneh, do snehu primiešame aj citrónovú šťavu.
6. Krok
Zahrejeme 500 ml mlieka s 1 vanilkovým cukrom, keď mlieko vrie zavaríme žĺtkovú zmes, ktorú povaríme na miernom ohni do zhustnutia.potom primiešame polovicu bielkového snehu, a premiešame a potom druhú polovicu , opäť premiešme a odstavíme.
7. Krok
Piškótu trochu podierkujeme rúčkou varechy, prelejeme horúcim pudingom a necháme vychladnúť.
8. Krok
Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrami, a rozotrieme ju na vychladnutý puding..na záver postrúhame po celom povrchu čokoládu a dáme do chladničky poriadne zachladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7689 videní