Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Noisette zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Noistsette.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 12 lyžíc cukru
  • 15 lyžíc oleja
  • 15 lyžíc mlieka
  • 15 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Preliv:
  • 2 dcl vody
  • 2 lyžice cukru
  • Krém:
  • 200 g pražených a mletých lieskových orieškov
  • 13 lyžíc cukru
  • 1,7 l mlieka
  • 4 čokoládové pudingy
  • 250 g masla
  • 4 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si penu z bielkov..Postupne pridáme 3 lyžice cukru a ušľaháme sneh.

2. Krok

Zvlášť vyšľaháme žĺtka so zostávajúcim cukrom do peny pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva spolu s kakaom.nakoniec vmiešame ručne vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 20 x 35 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Skontrólujeme špáradlom.

4. Krok

preliv si pripravíme rozvarením vody s cukrom.Povaríme asi 5 minút potom prelejeme piškótu..

5. Krok

Opražené a zomleté lieskové oriešky si zmiešame s 5 lyžicami práškového cukru a prelejeme 1 dcl vriaceho mlieka..Premiešame.

6. Krok

Z mlieka ktoré nám zostalo si odoberieme asi 150 ml ostatné dáme variť spolu s cukrom.Do odobratého mlieka rozmiešame čokoládové pudingy a keď sa mlieko zavaríme pripravenú pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.Ten prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

7. Krok

do vychladnutého pudingu vmiešame maslo izbovej teploty.Potom krém rozdelíme na dve časti.Do jednej vmiešame pripravenú orieškovú zmes, a do druhej vyšľahanú šľahačku.

8. Krok

Na piškótu ktorá nám medzičasom vychladla najskôr navrstvíme lieskovo orieškový krém, a potom krém prepojený so šľahačkou. Dozobíme napríklad strúhanou čokoládou alebo nasekanými orieškami.Necháme poriadne zachladiť najlepšie na noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2360 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.