- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Noisette zákusok
Noisette zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 3 vajcia
- 12 lyžíc cukru
- 15 lyžíc oleja
- 15 lyžíc mlieka
- 15 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Preliv:
- 2 dcl vody
- 2 lyžice cukru
- Krém:
- 200 g pražených a mletých lieskových orieškov
- 13 lyžíc cukru
- 1,7 l mlieka
- 4 čokoládové pudingy
- 250 g masla
- 4 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si penu z bielkov..Postupne pridáme 3 lyžice cukru a ušľaháme sneh.
2. Krok
Zvlášť vyšľaháme žĺtka so zostávajúcim cukrom do peny pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva spolu s kakaom.nakoniec vmiešame ručne vyšľahaný sneh z bielkov.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech 20 x 35 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Skontrólujeme špáradlom.
4. Krok
preliv si pripravíme rozvarením vody s cukrom.Povaríme asi 5 minút potom prelejeme piškótu..
5. Krok
Opražené a zomleté lieskové oriešky si zmiešame s 5 lyžicami práškového cukru a prelejeme 1 dcl vriaceho mlieka..Premiešame.
6. Krok
Z mlieka ktoré nám zostalo si odoberieme asi 150 ml ostatné dáme variť spolu s cukrom.Do odobratého mlieka rozmiešame čokoládové pudingy a keď sa mlieko zavaríme pripravenú pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.Ten prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
7. Krok
do vychladnutého pudingu vmiešame maslo izbovej teploty.Potom krém rozdelíme na dve časti.Do jednej vmiešame pripravenú orieškovú zmes, a do druhej vyšľahanú šľahačku.
8. Krok
Na piškótu ktorá nám medzičasom vychladla najskôr navrstvíme lieskovo orieškový krém, a potom krém prepojený so šľahačkou. Dozobíme napríklad strúhanou čokoládou alebo nasekanými orieškami.Necháme poriadne zachladiť najlepšie na noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2320 videní