Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Noisette zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Noistsette.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 12 lyžíc cukru
  • 15 lyžíc oleja
  • 15 lyžíc mlieka
  • 15 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Preliv:
  • 2 dcl vody
  • 2 lyžice cukru
  • Krém:
  • 200 g pražených a mletých lieskových orieškov
  • 13 lyžíc cukru
  • 1,7 l mlieka
  • 4 čokoládové pudingy
  • 250 g masla
  • 4 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si penu z bielkov..Postupne pridáme 3 lyžice cukru a ušľaháme sneh.

2. Krok

Zvlášť vyšľaháme žĺtka so zostávajúcim cukrom do peny pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva spolu s kakaom.nakoniec vmiešame ručne vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 20 x 35 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Skontrólujeme špáradlom.

4. Krok

preliv si pripravíme rozvarením vody s cukrom.Povaríme asi 5 minút potom prelejeme piškótu..

5. Krok

Opražené a zomleté lieskové oriešky si zmiešame s 5 lyžicami práškového cukru a prelejeme 1 dcl vriaceho mlieka..Premiešame.

6. Krok

Z mlieka ktoré nám zostalo si odoberieme asi 150 ml ostatné dáme variť spolu s cukrom.Do odobratého mlieka rozmiešame čokoládové pudingy a keď sa mlieko zavaríme pripravenú pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.Ten prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

7. Krok

do vychladnutého pudingu vmiešame maslo izbovej teploty.Potom krém rozdelíme na dve časti.Do jednej vmiešame pripravenú orieškovú zmes, a do druhej vyšľahanú šľahačku.

8. Krok

Na piškótu ktorá nám medzičasom vychladla najskôr navrstvíme lieskovo orieškový krém, a potom krém prepojený so šľahačkou. Dozobíme napríklad strúhanou čokoládou alebo nasekanými orieškami.Necháme poriadne zachladiť najlepšie na noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2320 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.