Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Oblátkové Coquette

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oblátkové Coquette
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Karamelový krém:
  • 350 g cukru
  • 4 žĺtka
  • 200 g masla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • rumová esencia
  • vanilkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 125 g cukru
  • 50 g masla
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • vanilková esencia
  • 1 vanilkový puding
  • Potrebujete ešte:
  • tortové oblátky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si vanilkový krém:vymiešame si žĺtky s cukrom do peny..pridáme mlieko, pudingový prášok vanilkovú esenciu a nastrúhanú citrónovú kôru.Všetko dobre premiešajte a na malom ohni uvarte hustý puding.Necháme ho vychladnúť..Potom po kúskoch za stáleho miešania pridajte maslo izbovej teploty a vymiešajte hladký krém.

2. Krok

Príprava karamelového krému:Žĺtky vymiešame so 150 g cukru do peny.V hrnci skaramelizujeme 200 g cukru.Do karamelu vmiešame maslo nakrájané na kocky a premiešame kým sa maslo nerozpustí..Odstavíme a vmiešame orechy a žĺtka s cukrom.Dáme znovu na oheň a za stáleho miešania na malom ohni povaríme..

3. Krok

Na prvú oblátku natrieme najskôr vanilkovú plnku..Na druhý plát dáme ešte teplý ale nie horúci karamelový krém..Necháme na oblátke trochu ešte vychladnúť a karamelovou plnkou pritlačíme na vanilkovú plnku..Pozatláčame jemne prstami.Na oblátku potom zvrchu natrieme opäť vanilkový krém.Na tretiu oblátku natrieme karamelový krém, a takisto krémom na krém pritlačíme.Takto dáme do chladničky poriadne zatuhnúť, najlepšie cez noc.

4. Krok

Zatuhnuté nakrájame ostrým nožom na rezy...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17091 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.