- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Oblátkové Coquette
Oblátkové Coquette
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Karamelový krém:
- 350 g cukru
- 4 žĺtka
- 200 g masla
- 250 g mletých vlašských orechov
- rumová esencia
- vanilkový krém:
- 500 ml mlieka
- 3 žĺtky
- 125 g cukru
- 50 g masla
- štipka soli
- citrónová kôra
- vanilková esencia
- 1 vanilkový puding
- Potrebujete ešte:
- tortové oblátky
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si vanilkový krém:vymiešame si žĺtky s cukrom do peny..pridáme mlieko, pudingový prášok vanilkovú esenciu a nastrúhanú citrónovú kôru.Všetko dobre premiešajte a na malom ohni uvarte hustý puding.Necháme ho vychladnúť..Potom po kúskoch za stáleho miešania pridajte maslo izbovej teploty a vymiešajte hladký krém.
2. Krok
Príprava karamelového krému:Žĺtky vymiešame so 150 g cukru do peny.V hrnci skaramelizujeme 200 g cukru.Do karamelu vmiešame maslo nakrájané na kocky a premiešame kým sa maslo nerozpustí..Odstavíme a vmiešame orechy a žĺtka s cukrom.Dáme znovu na oheň a za stáleho miešania na malom ohni povaríme..
3. Krok
Na prvú oblátku natrieme najskôr vanilkovú plnku..Na druhý plát dáme ešte teplý ale nie horúci karamelový krém..Necháme na oblátke trochu ešte vychladnúť a karamelovou plnkou pritlačíme na vanilkovú plnku..Pozatláčame jemne prstami.Na oblátku potom zvrchu natrieme opäť vanilkový krém.Na tretiu oblátku natrieme karamelový krém, a takisto krémom na krém pritlačíme.Takto dáme do chladničky poriadne zatuhnúť, najlepšie cez noc.
4. Krok
Zatuhnuté nakrájame ostrým nožom na rezy...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17006 videní