- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Oblíž prst
Oblíž prst
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 prášok do pečiva
- 250 g masla
- 10 vajec
- 4 lyžice kakaa
- 750 ml mlieka
- 80 g vanilkového pudingu (zlatý klas)
- 350 g práškového cukru
- 150 g ríbezľového džemu
- 2 vanilkové cukre
- 5 lyžíc vody
- 150 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Vymiešajte 5 žĺtkov a 100 g práškového cukru do peny.Potom vyšľahajte 5 bielkov a 50 g práškového cukru do snehu.
2. Krok
K žĺtkovej zmesi pridáme 150 g polohrubej múky, 4 lyžice kakaa, a 5 lyžíc studenej vody spolu s práškom do pečiva.Všetko starostlivo premiešame.
3. Krok
pripravíme si plech , ktorý si vymastíme a jemne vysypeme múkou.Vylejeme naň pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
4. Krok
Kým sa cesto pečie pripravíme si plnku. Dáme si rozvariť asi 600 ml mlieka, a v ostatnom vymiešame vanilkový puding spolu s 5 timi žĺtkami.Keď sa mlieko rozvarí odstavíme ho z plameňa a pomaly vmiešame pudingovú zmes.Vrátime na oheň a na menšom plameni uvaríme hustý puding.Ten nám musí poriadne vychladnúť.
5. Krok
Maslo si vyšľaháme najskôr s cukrom (100g) do peny, a pridáme aj vanilkový cukor.Potom primiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladký krém.
6. Krok
Nad parným kúpeľom si vyšľaháme 5 bielok a 100 g cukru do tuhého snehu..Ak sa vám zdá byť sneh riedky pridajte viac cukru.
7. Krok
Na vychladnutú piškótu rozotrieme ríbezľový džem, potom natrieme žĺtkovú plnku a nakoniec rovnomerne navrstvíme bielkový sneh..Povrch zákuska ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme úplne zatuhnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
17 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
27117 videní