Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oblíž prst.II

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oblíž prst
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 lyžice kakaa
  • 6 lyžíc teplej vody
  • 5 bielkov +50 g práškového cukru
  • ríbezľový džem
  • Pudingový krém:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 750 ml mlieka
  • 4 žĺtka
  • 250 g masla
  • 2 vanilkové cukre
  • Bielkový sneh:
  • 5 bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • strúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravýme hlbší plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, alebo si ho dobre vymastíme a vysypeme múkou. Rozohrejeme rúru na 180 °C..

2. Krok

pripravíme si piškótu, a to tak, že si najskôr vymiešame žĺtka s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny, a potom si zvlášť v miske zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom..Do žĺtkovej hmoty primiešavame striedavo múku, s teplou vodou..Nakoniec do cesta zapracujeme tuhý sneh z bielkov a s cukru..Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre asi 18 minút..Preistotu si skontrólujte piškótu špáradlom.

3. Krok

Pudingový krém si pripravíme uvarením pudingu ,klasickým krémovým spôsobom.Dáme si variť mlieko z ktorého sme si asi 150 ml odobrali..V tej troche vymiešame pudingový prášok a žĺtka..keď sa nám mlieko začne variť pridáme k nemu 6 lyžíc cukru a potom vlejeme žltú púudingovú zmes..Uvaríme hustý krém, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu..

4. Krok

Keď je krém dobre vychladený primiešame k nemu maslo avanilkové cukre..Môžno sa pýtate prečo až teraz ten vanilkový cukor? lepšie váš krém prevonia vanilkou..))

5. Krok

Idem vrstviť náš zákusok..Na vychladnutú piškótu natrieme najskôr ríbezľový džem, potom natrieme pudingový krém, a teraz príde na radu shneh z belkov a z cukru..(ten si vyšľaháme vo vodnom kúpeli...Bude lepšie držať..nakoniec zákusok ozdobíme s nastrúhanou čokoládou...

6. Krok

Verte mi, že si budete oblizovať prsty.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.6 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31462 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.