Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Obrátená Karpatka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Obratena karpatka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto :
  • 150 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 120 g masla alebo margarínu
  • 250 ml mlieka alebo vody
  • Krém:
  • 85 ml vriacej vody
  • 2 lyžičky želatíny
  • 3 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čokoláda na zdobenie.
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do misy. Do hrnca nalejeme vodu alebo mlieko, pridáme mäkké maslo a zohrejeme. Zmes priveďte do varu a potom po lyžiciach pridávajte múku. Nezabudnite stále miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Keď sa v hmote začnú objavovať vzduchové bubliny a hmota zhustne, vypneme plyn a necháme vychladnúť.

2. Krok

Do vychladnutej zmesi po jednom rozklepneme vajíčka a premiešame. Hmota musí byť vychladnutá, aby sa vajíčka nepripálili. Hotovú hmotu dáme na plech (25 × 35 cm) vystlaný papierom na pečenie so stranami vymastenými maslom. Pri vykladaní cesta časť rozotrieme aj do strán. . Karpatku vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na 25-30 minút a pečieme, kým cesto nezozlatne. Nechajte vychladnúť pri otvorených dvierkach a potom vyberte.

3. Krok

Želatínu zalejeme vriacou vodou, rozpustíme a necháme vychladnúť. Do hrnca nalejeme vodu a zohrejeme, položíme na ňu ďalší hrniec alebo misku a žĺtky vyšľaháme s cukrom na hustý, svetložltý krém. V samostatnom hrnci uvarte mlieko. Do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania pomaly prilievame teplé mlieko. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Jemne varíme za stáleho miešania vareškou do mierneho zhustnutia, asi 10-12 minút. Keď je puding hotový, odstavte ho z ohňa a prelejte cez sitko, aby ste odstránili kúsky uvarených vajec. Želatínu vlejeme do pudingu, premiešame a necháme vychladnúť.

4. Krok

Studenú smotanu vyšľaháme dotuha a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém natrieme na koláč a zarovnáme. Môžete ozdobiť cik-cak tekutou čokoládou a lístkami mäty či medovky alebo poliať ovocnou omáčkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

431 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.