Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obrátená Karpatka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Obratena karpatka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto :
  • 150 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 120 g masla alebo margarínu
  • 250 ml mlieka alebo vody
  • Krém:
  • 85 ml vriacej vody
  • 2 lyžičky želatíny
  • 3 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čokoláda na zdobenie.
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do misy. Do hrnca nalejeme vodu alebo mlieko, pridáme mäkké maslo a zohrejeme. Zmes priveďte do varu a potom po lyžiciach pridávajte múku. Nezabudnite stále miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Keď sa v hmote začnú objavovať vzduchové bubliny a hmota zhustne, vypneme plyn a necháme vychladnúť.

2. Krok

Do vychladnutej zmesi po jednom rozklepneme vajíčka a premiešame. Hmota musí byť vychladnutá, aby sa vajíčka nepripálili. Hotovú hmotu dáme na plech (25 × 35 cm) vystlaný papierom na pečenie so stranami vymastenými maslom. Pri vykladaní cesta časť rozotrieme aj do strán. . Karpatku vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na 25-30 minút a pečieme, kým cesto nezozlatne. Nechajte vychladnúť pri otvorených dvierkach a potom vyberte.

3. Krok

Želatínu zalejeme vriacou vodou, rozpustíme a necháme vychladnúť. Do hrnca nalejeme vodu a zohrejeme, položíme na ňu ďalší hrniec alebo misku a žĺtky vyšľaháme s cukrom na hustý, svetložltý krém. V samostatnom hrnci uvarte mlieko. Do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania pomaly prilievame teplé mlieko. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Jemne varíme za stáleho miešania vareškou do mierneho zhustnutia, asi 10-12 minút. Keď je puding hotový, odstavte ho z ohňa a prelejte cez sitko, aby ste odstránili kúsky uvarených vajec. Želatínu vlejeme do pudingu, premiešame a necháme vychladnúť.

4. Krok

Studenú smotanu vyšľaháme dotuha a spojíme s vychladnutým pudingom. Krém natrieme na koláč a zarovnáme. Môžete ozdobiť cik-cak tekutou čokoládou a lístkami mäty či medovky alebo poliať ovocnou omáčkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

398 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.