- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený broskyňový koláč
Obrátený broskyňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg broskýň alebo nektariniek ( tvrdých)
- 150 g masla
- 60 g hnedého cukru
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 4 lyžice práškového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 vanilkový cukor
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 220 ° C. Broskyne nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, zbavte ich jadierok.
2. Krok
Dno formy na pečenie s priemerom 24 cm prikryte papierom na pečenie a veľmi veľkoryso vymastite. Zvyšné maslo nakrájajte na plátky.
3. Krok
Vložte broskyne do pripravenej formy, v mierne sa prekrývajúcej vrstvách, posypte cukrom a maslom. Vložte formu do rúry na 15 - 20 minút, broskyne by mali zmäknúť.
4. Krok
Kým sa broskyne pečú, vypracujte cesto. Vajcia rozšľaháme šľahačom za stáleho šľahania postupne pridávame vanilín a práškový cukor. Šľahajte, kým nevznikne svetlá pena, 10 minút.
5. Krok
Jemne vmiešame múku preosiatu so škrobom, kypriacim práškom .
6. Krok
Formu s broskyňami vyberte z rúry a ihneď znížte teplotu na 190 ° C. Ak je vo forme veľa tekutiny, odoberte ju. Lyžicou cesto rovnomerne dávame na broskyne. Vráťte formu do rúry a pečte dozlatista, asi 18 minút.
7. Krok
Koláč po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť ..Potom ho preklopíme a odstránime papier...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1183 videní