- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Obrátený hruškový koláč
Obrátený hruškový koláč
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 50min
Chutný a veľmi jednoduchý
Suroviny
- Cesto: 4 vajcia,
- 1 balíček vanilínového cukru,
- 180 g práškového cukru,
- 1 lyžička mletého zázvoru,
- 2 lyžice kakaa
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 200 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- Plnka:
- 50 g masla
- 6 lyžíc hnedého cukru
- 1 balíček škoricového cukru
- 1 kg hrušiek
Postup prípravy
1. Krok
Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme hnedým cukrom.
2. Krok
Hrušky ošúpeme, očistíme, nakrájame na rovnako veľké plátky a poukladáme na cukor. Posypeme škoricovým cukrom.
3. Krok
Vajcia rozdelíme a vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Do peny zapracujeme mlieko a olej. Prisypeme múku, prášok do pečiva, kakao a zázvor. Nakoniec do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
4. Krok
Cesto rovnomerne vylejeme na hrušky a dáme na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
5. Krok
Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme a nakrájame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11561 videní