- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený jablkový koláč
Obrátený jablkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 2 kg ošúpaných a nakrájaných jabĺk
- 4 polievkové lyžice cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice strúhanky
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 3 dcl cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1,5 dcl oleja
- 2 dcl mlieka
- 5 dcl polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- ďalej potrebujeme:
- 4 dcl smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukre
- 1 stužovač šľahačky
Postup prípravy
1. Krok
Očistíme si a nakájame si jablká na plátky.Na plech 20 x 30 si dáme papier na pečenie a potrieme ho olejom a vysypeme strúhankou a trochou škorice..Dáme prvú vrstvu jabĺk , posypeme ich polovicou cukru a lyžičkou škorice..Potom dáme druhú vrstvu jabĺk ktoré posypeme druho polovicou cukru a škoricou.
2. Krok
Plech s jablkami vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ich 20 - 25 minút, kým jablká nezmäknú..
3. Krok
Kým sa jablká pečú pripravíme si piškótové cesto.Vyšľaháme si vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny.Potom pridáme olej..K tejto zmesi striedavo pridávame mlieko, múku s práškom do pečiva..Vznikne nám hladké cesto..
4. Krok
Potom plech s jablkami z rúry vyberieme a zalejeme ich cestom..Stiahneme na rúre teplotu na 180°C a pečieme ďalších 15 minút..Prepečenosť skontrólujeme drevenou špajdlou.
5. Krok
Po upečení necháme koláčik vychladnúť, oddelíme od krajov a preklopíme.Potom odstránime papier na pečenie.
6. Krok
Po úplnom vychladnutí vyšľaháme šľahačky s vanilkovým cukrom a so stužovačom a navrstvíme na koláčik...
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26283 videní