Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obrátený jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Obrateny jablkovy kolac.jpg
14
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 75 g práškového cukru
  • 160 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g hladkej múky
  • Plnka:
  • 3 jablká
  • 60 g cukru
  • 2 lyžice medu
  • 40 g masla
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyte a osušte. Jablká ošúpeme a zbavíme jadierok a nakrájame na stredné plátky. Jablká nie je potrebné krájať príliš tenké, aby si počas varenia zachovali tvar. Jablká po nakrájaní pokvapkáme citrónovou šťavou, aby príliš nestmavli.

2. Krok

Pokračujeme pri príprave plnky .. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, premiešame. Povaríme asi 5 minút kým sa cukor nerozpustí..

3. Krok

Do panvice pridajte med, premiešajte. Varte ďalšie 3-4 minúty, kým neskaramelizuje. Zároveň hmotu stále miešajte, aby neprihorela.

4. Krok

Vložte pripravené jablká do panvice, premiešajte.

5. Krok

Plnku varíme na miernom ohni za občasného miešania, kým nie sú jablká napoly uvarené. Posypeme škoricou, premiešame. Odstavíme z ohňa a nechajte náplň vychladnúť.

6. Krok

Odmerajte si suroviny, ktoré potrebujete na výrobu cesta. Maslo vopred vyberte z chladničky, aby zmäklo.

7. Krok

Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme cez sito. Preosiatím sa múka nasýti kyslíkom a koláč pri pečení lepšie narastie..

8. Krok

Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Po jednom zašľaháme vajíčka, po každom poriadne zašľaháme.

9. Krok

Do výslednej hmoty nalejte mlieko, premiešajte. pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Dôkladne premiešajte do hladka. Cesto je husté, hladké, krémové.

10. Krok

Jablkovú plnku spolu s karamelovým sirupom položte na dno tortovej odopínacej formy . Formu vopred nemastíme, pretože plnka je mokrá a cesto obsahuje dostatočné množstvo oleja. Použila som odnímateľnú formu s priemerom 22 cm. Ak sa vám však forma tesne nezatvára, potom je lepšie koláč upiecť v keramickej, silikónovej forme alebo v tepelne odolnej sklenenej forme, aby plnka nevytekala. von.

11. Krok

Cesto rovnomerne rozotrieme na plnku, rozotrieme lyžicou alebo stierkou.

12. Krok

Koláč ihneď pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C 35-40 minút, kým nie je zlatohnedý. Keď je horná vrstva pečiva mierne opečená, skontrolujte jej pripravenosť: prepichnite ju drevenou špajdlou na niekoľkých miestach, ak špajdľa vyjde suchá, formu je možné vybrať z rúry. Koláč necháme mierne vychladnúť.

13. Krok

Potom koláč preklopte na tanier tak, aby boli jablká hore.

14. Krok

Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. Koláč nakrájajte na kúsky a podávajte. Dobrú chuť!

reklama:

1 9.jpg
1000.menu
2 8.jpg
1000.menu
3 9.jpg
1000.menu
4 8.jpg
1000.menu
5 6.jpg
1000.menu
6 5.jpg
1000.menu
7 6.jpg
1000.menu
8 4.jpg
1000.menu
9 1.jpg
1000.menu
10 2.jpg
1000.menu
11 1.jpg
1000.menu
12 1.jpg
1000.menu
13.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

615 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.