- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený jablkový koláč
Obrátený jablkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 vajcia
- 75 g práškového cukru
- 160 g masla
- 2 lyžice mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 200 g hladkej múky
- Plnka:
- 3 jablká
- 60 g cukru
- 2 lyžice medu
- 40 g masla
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Jablká umyte a osušte. Jablká ošúpeme a zbavíme jadierok a nakrájame na stredné plátky. Jablká nie je potrebné krájať príliš tenké, aby si počas varenia zachovali tvar. Jablká po nakrájaní pokvapkáme citrónovou šťavou, aby príliš nestmavli.
2. Krok
Pokračujeme pri príprave plnky .. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, premiešame. Povaríme asi 5 minút kým sa cukor nerozpustí..
3. Krok
Do panvice pridajte med, premiešajte. Varte ďalšie 3-4 minúty, kým neskaramelizuje. Zároveň hmotu stále miešajte, aby neprihorela.
4. Krok
Vložte pripravené jablká do panvice, premiešajte.
5. Krok
Plnku varíme na miernom ohni za občasného miešania, kým nie sú jablká napoly uvarené. Posypeme škoricou, premiešame. Odstavíme z ohňa a nechajte náplň vychladnúť.
6. Krok
Odmerajte si suroviny, ktoré potrebujete na výrobu cesta. Maslo vopred vyberte z chladničky, aby zmäklo.
7. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme cez sito. Preosiatím sa múka nasýti kyslíkom a koláč pri pečení lepšie narastie..
8. Krok
Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Po jednom zašľaháme vajíčka, po každom poriadne zašľaháme.
9. Krok
Do výslednej hmoty nalejte mlieko, premiešajte. pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Dôkladne premiešajte do hladka. Cesto je husté, hladké, krémové.
10. Krok
Jablkovú plnku spolu s karamelovým sirupom položte na dno tortovej odopínacej formy . Formu vopred nemastíme, pretože plnka je mokrá a cesto obsahuje dostatočné množstvo oleja. Použila som odnímateľnú formu s priemerom 22 cm. Ak sa vám však forma tesne nezatvára, potom je lepšie koláč upiecť v keramickej, silikónovej forme alebo v tepelne odolnej sklenenej forme, aby plnka nevytekala. von.
11. Krok
Cesto rovnomerne rozotrieme na plnku, rozotrieme lyžicou alebo stierkou.
12. Krok
Koláč ihneď pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C 35-40 minút, kým nie je zlatohnedý. Keď je horná vrstva pečiva mierne opečená, skontrolujte jej pripravenosť: prepichnite ju drevenou špajdlou na niekoľkých miestach, ak špajdľa vyjde suchá, formu je možné vybrať z rúry. Koláč necháme mierne vychladnúť.
13. Krok
Potom koláč preklopte na tanier tak, aby boli jablká hore.
14. Krok
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. Koláč nakrájajte na kúsky a podávajte. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
615 videní