- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený jahodový koláčik
Obrátený jahodový koláčik

- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 lyžica masla na vymastenie plechu
- 150 g maslových sušienok
- 500 g jahôd
- 2 vanilkové cukre
- Piškóta :
- 125 g masla alebo margarínu
- 110 g cukru
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 lyžice detskej krupice
- 250 g polohrubej múky
- 6 lyžíc mlieka
- Na posypanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Ovocie umyte, odstráňte stopky a nechajte vodu odtiecť. Plech (ja som použila štvorcový s rozmermi približne 23-24 cm) dobre vymastite maslom alebo margarínom a dno plechu vysteľte rozdrvenými sušienkami. Veľmi zľahka som ich rozdrvila ručne, kuchynský robot nebol potrebný.
2. Krok
Na sušienky poukladajte jahody, nakrájané na plátky, ak sú väčšie, alebo celé, ak sú menšie. Posypte ich vanilkovým cukrom. A ak máte radi sladšie, môžete pridať lyžicu cukru.
3. Krok
V miske vyšľahajte maslo s cukrom. Pridávajte jedno vajce po druhom a pokračujte v miešaní. Potom pridajte krupicu, mlieko a postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4. Krok
Výslednú zmes lyžicou naneste na ovocie a uhlaďte. Vložte plech do predhriatej rúry na 170°C na približne 30 minút alebo kým koláč neprejde testom špáradlom.
5. Krok
Vyberte z rúry a po miernom vychladnutí koláč vyklopte na dosku na krájanie a posypte práškovým cukrom. Potom nakrájajte a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní