- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený koláč s nektárinkami
Obrátený koláč s nektárinkami
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Karamel:
- 5 lyžíc cukru
- 2 - 3 nektárinky
- piškóta:
- 160 g masla
- 160 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 160 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 40 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
V hrnci, skaramelizujte cukor, potom karamelom pofŕkajte lyžicou plech vyložený s papierom na pečenie (20 x 30 cm). Odlúpte nektárinky (podľa potreby), potom ich nakrájajte na plátky a poukladajte ich na karamel .
2. Krok
Maslo rozmiešajte, pridajte cukor a vanilkový cukor, miešajte asi 3 minúty a potom pridajte po jednom vajcia a dôkladne premiešajte po každom. Primiešajte múku s práškom do pečiva a primiešajte do zmesi a nakoniec pridajte mlieko. Cestom prelejte nektárinky a rovnomerne zarovnajte.
3. Krok
Pečte koláč v predhriatej rúre, pri 180 stupňoch, asi 35 minút. Skontrolujeme špáradlom.
4. Krok
Nechajte koláč vychladnúť a potom ho otočte na tácku. Pokrájame na porcie a podávame.Môžete ozdobiť koláč so šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
676 videní