Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obrovská Jaffa piškóta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jaffa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 6 vajec
  • 180g cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 150 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Želé :
  • 1 l šťava ( napríklad višňová )
  • 12 ks plátkovej želatíny
  • 1 lyžička oleja
  • Poleva :
  • 300 g tmavej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Piškóta by mala byť upečená čo najväčšia, ja som použila 30 centimetrový tortový krúžok. Na dno formy položte papier na pečenie, ktorý zľahka potriete olejom, aby sa vám od upečenej piškóty ľahšie oddeľoval. Boky formy však nemastite, pretože piškóta po holom rozpálenom kove vylezie vyššie, ale z naolejovanej formy sa zošmykne.

2. Krok

Vajcia dáme do misky s cukrom a za 5-7 minút ich úplne rozšľaháme kuchynským robotom. Vajíčko by malo byť biele a malo by mať trojnásobný objem: takto vieme, že je dobre vyšľahané..

3. Krok

Do vaječného základu pridáme olej a rýchlo premiešame. Preosejte múku, soľ a prášok do pečiva a potom ich rýchlo primiešajte kuchynským robotom.

4. Krok

Do pripravenej formy nalejeme piškótovú zmes a vložíme do rúry. Pečieme 15-20 minút do zlatista. Počas tejto doby neotvárajte dvierka rúry, piškóta sa sfúkne. Keď je upečená, vyberte ju z rúry, nechajte vychladnúť vo forme a potom položte na mriežku.

5. Krok

Želé : Hlbšiu misku s priemerom asi 20-25 centimetrov vysteľte potravinárskou fóliou a fóliu natenko natrite olejom. Plátky želatíny namočíme do misky so studenou vodou a počkáme, kým nezmäknú. Višňovú šťavu zohrejte v malom hrnci, potom ju odstavte z ohňa a pridajte vylisované plátky želatíny. Premiešame, nalejeme do formy a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny (alebo do úplného stuhnutia). Keď stuhne, opatrne prikryjeme stred piškóty ovocným želé.

6. Krok

Poleva : Čokoládu nalámte do odmerky alebo inej žiaruvzdornej nádoby a pokvapkajte ju olejom. Smotanu poriadne prevaríme, potom nalejeme na čokoládu. Takto necháme 1-2 minúty, aby sa čokoláda rozpustila. Keď sa čokoláda rozpustí, pomocou tyčového mixéra spravíme našu polevu úplne hladkou. Nalejeme na tortu, uhladíme stierkou, potom do polevy nakreslíme prúžky naprieč a pozdĺžne tak, aby naša torta vyzerala ako Jaffa piškóta. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.