- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Odpaľované cesto (profiteroles)
Odpaľované cesto (profiteroles)
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 hrnček hladkej múky 240 ml
- 100 g masla
- 3 veľké vajcia
- štipka soli
- štipka cukru
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej panvici, zohrejme 1 šálku vody, pridáme soľ, cukor a nakrájané maslo, privedieme k varu. Vmiešajte preosiatu múku.
2. Krok
Rýchlo vymiesime cesto drevenou vareškou; odstránime z ohňa, sa intenzívne miešame, kým nieje cesto bez hrudiek. potom vrátime panvicu na malý oheňa miešame cesto, pokiaľ sa nebude odlepovať od stien.
3. Krok
Cesto necháme mierne vychladnúť a potom pridáme vajcia jedno po druhom. Cesto miešame šľahačom a po každom vajci do homegénnej hmoty..Až Keď je cesto hladké primiešame ďalšie vajce.
4. Krok
Na striekanie profiteroliek alebo eclairov používame cukrárske vrecko, alebo dve mokré čajové lyžičky .Striekame priamo na plech vyložený s pergamenom, malé profiterolky, medzi ktorými robíme rozostupy 2-4 cm. Pečieme v predhriatej rúre 190 ° C počas 15-20 minút. Dôležité je počas pečenia rúru neotvárať..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14037 videní