- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Odpaľované srdiečka s pudingovým krémom
Odpaľované srdiečka s pudingovým krémom
- Kusov: 9
- Porcií: 9
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g polohrubej múky
- 80 g masla
- 4 vajcia
- štipka soli
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g cukru
- 40 g vanilkového pudingu
- 6 g práškovej želatíny
- 250 ml vody
- práškový cukor na posypanie
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Do 250 ml vody pridáme soľ a maslo, privedieme k varu, maslo necháme úplne rozpustiť.
2. Krok
Pridajte všetku múku a rýchlo miešajte, kým sa cesto nezhromaždí do gule.
3. Krok
Cesto preložíme do pohodlnej misky a pomocou mixéra pridávame po jednom vajíčku, každé dobre premiešame, t.j. po každom vajci vyšľaháme cesto do hladka.
4. Krok
Naplňte cukrárske vrecko cestom (použite trysku s hviezdičkou) a na plech pokrytý papierom na pečenie vytvarujte srdiečka. Radšej ich nerobte veľké, pri pečení narastú.. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Pod plech dajte misku s vodou.
5. Krok
Želatínu zalejeme studenou vodou tak, aby ju iba zakryla, a necháme 20 - 30 minút lúhovať.
6. Krok
Pudingový prášok zmiešajte s trochou studeného mlieka a dobre premiešajte.
7. Krok
Zvyšné mlieko zmiešajte s cukrom a priveďte do varu, premiešajte .Potom pridáme pudingovú zmes a intenzívne miešame.
8. Krok
Za stáleho miešania varíme 1 minútu do zhustnutia. Potom odstavíme , necháme mierne vychladnúť a pridáme želatínu. Necháme úplne vychladnúť.
9. Krok
Šľahačku vyšľaháme, a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém je hotový.
10. Krok
Vychladnuté srdiečka prekrojíme na polovicu, naplníme krémom, ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka a prikryjeme vrchom. Posypeme práškovým cukrom a podľa želania ozdobíme jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
508 videní