Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Odpaľované srdiečka s pudingovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Odpalovane srdiecka s pudingovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
masterchef.kz
  • Kusov: 9
  • Porcií: 9
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 6 g práškovej želatíny
  • 250 ml vody
  • práškový cukor na posypanie
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do 250 ml vody pridáme soľ a maslo, privedieme k varu, maslo necháme úplne rozpustiť.

2. Krok

Pridajte všetku múku a rýchlo miešajte, kým sa cesto nezhromaždí do gule.

3. Krok

Cesto preložíme do pohodlnej misky a pomocou mixéra pridávame po jednom vajíčku, každé dobre premiešame, t.j. po každom vajci vyšľaháme cesto do hladka.

4. Krok

Naplňte cukrárske vrecko cestom (použite trysku s hviezdičkou) a na plech pokrytý papierom na pečenie vytvarujte srdiečka. Radšej ich nerobte veľké, pri pečení narastú.. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Pod plech dajte misku s vodou.

5. Krok

Želatínu zalejeme studenou vodou tak, aby ju iba zakryla, a necháme 20 - 30 minút lúhovať.

6. Krok

Pudingový prášok zmiešajte s trochou studeného mlieka a dobre premiešajte.

7. Krok

Zvyšné mlieko zmiešajte s cukrom a priveďte do varu, premiešajte .Potom pridáme pudingovú zmes a intenzívne miešame.

8. Krok

Za stáleho miešania varíme 1 minútu do zhustnutia. Potom odstavíme , necháme mierne vychladnúť a pridáme želatínu. Necháme úplne vychladnúť.

9. Krok

Šľahačku vyšľaháme, a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém je hotový.

10. Krok

Vychladnuté srdiečka prekrojíme na polovicu, naplníme krémom, ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka a prikryjeme vrchom. Posypeme práškovým cukrom a podľa želania ozdobíme jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

508 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.