Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Odpaľované srdiečka s pudingovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Odpalovane srdiecka s pudingovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
masterchef.kz
  • Kusov: 9
  • Porcií: 9
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 6 g práškovej želatíny
  • 250 ml vody
  • práškový cukor na posypanie
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do 250 ml vody pridáme soľ a maslo, privedieme k varu, maslo necháme úplne rozpustiť.

2. Krok

Pridajte všetku múku a rýchlo miešajte, kým sa cesto nezhromaždí do gule.

3. Krok

Cesto preložíme do pohodlnej misky a pomocou mixéra pridávame po jednom vajíčku, každé dobre premiešame, t.j. po každom vajci vyšľaháme cesto do hladka.

4. Krok

Naplňte cukrárske vrecko cestom (použite trysku s hviezdičkou) a na plech pokrytý papierom na pečenie vytvarujte srdiečka. Radšej ich nerobte veľké, pri pečení narastú.. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Pod plech dajte misku s vodou.

5. Krok

Želatínu zalejeme studenou vodou tak, aby ju iba zakryla, a necháme 20 - 30 minút lúhovať.

6. Krok

Pudingový prášok zmiešajte s trochou studeného mlieka a dobre premiešajte.

7. Krok

Zvyšné mlieko zmiešajte s cukrom a priveďte do varu, premiešajte .Potom pridáme pudingovú zmes a intenzívne miešame.

8. Krok

Za stáleho miešania varíme 1 minútu do zhustnutia. Potom odstavíme , necháme mierne vychladnúť a pridáme želatínu. Necháme úplne vychladnúť.

9. Krok

Šľahačku vyšľaháme, a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém je hotový.

10. Krok

Vychladnuté srdiečka prekrojíme na polovicu, naplníme krémom, ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka a prikryjeme vrchom. Posypeme práškovým cukrom a podľa želania ozdobíme jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

558 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.