- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Odpaľované venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované venčeky so žĺtkovým krémom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Odpaľované cesto:
- 50 g oleja (asi 5 lyžíc)
- 150 ml vody
- štipka soli
- 125 g hladkej múky
- 3 vajcia
- práškový cukor na posypanie
- Žĺtkový krém:
- 4 žĺtky
- 60 g krupicového cukru
- 25 g hladkej múky
- 2 lyžičky Gustinu (Zlatého klasu)
- 280 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Do väčšieho hrnca vlejte olej a vodu a uveďte do varu. Akonáhle sa na hladine začnú objavovať bublinky, vsypte múku a soľ - utvorí sa hruda pripomínajúca knedľu.
2. Krok
Hmotu vareškou v hrnci prevaľujte tak, aby sa začala odliepať od stien hrnca a akoby sa prichytávať na dno. Akonáhle je hmota homogénna, odstavte z plameňa .
3. Krok
Do cesta teraz zapracujte vajcia, najlepšie jedno po druhom a vždy ich dobre zapracujte a až potom pridajte ďalšie.. Cesto nechajte vychladnúť.
4. Krok
Rúru predhrejte na 200 °C. Vychladnuté cesto presuňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou (alebo do silnejšieho plastového vrecka, ktorého odstrihnete roh) a jeho pomocou striekajte na plech úhľadné venčeky. Pečte ich asi 30 minút a rúru počas pečenia rozhodne neotvárajte! Upečené venčeky nechajte tiež dobre vychladnúť, potom ich rozkrojte a naplňte, napríklad žĺtkovým krémom.
5. Krok
Najprv šľahajte žĺtky s cukrom do svetlej peny. Potom k nim zašľahajte hladkú múku a 2 lyžičky kukuričného škrobu (maizeny). V hrubostennom kastróle zohrejte 280 ml plnotučného mlieka k bodu varu. Mlieko za stáleho šľahania prilievajte k žĺtkovej zmesi, potom všetko vlejte späť do kastróla a za stáleho šľahania opäť priveďte k varu. Šľahajte na miernom plameni do zhustnutia. Na povrch hotového krému položte fóliu , aby sa nevytvárala koža ..po vychladnutí ho znova našľaháme a plníme ním pomocou cukrárskeho vrecka venčeky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
862 videní