Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ombre zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ombre zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.haisagatim.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • štipka soli
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Ešte budete potrebovať:
  • 200 g dlhých piškót
  • 250 ml nesladenej kávy (môžete nahradiť kakaom alebo čistým mliekom)
  • 1 lyžička rumu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • kokos alebo biela čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém: Dajte variť 500 ml mlieka, zvyšných 200 ml zmiešajte s pudingovým práškom. Keď začne mlieko vrieť, pridáme pudingovú zmes a rýchlo miešame, kým nezhustne. Puding prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a potom postupne pridávajte vychladnutý puding, ktorý dobre prešľahajte, až kým nebude zapracovaný. Pridajte vanilkovú esenciu a krém je hotový.

2. Krok

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým nestuhnú, potom pridáme cukor a vyšľaháme do snehu.. Potom postupne pridávame žĺtky a po každom dobre premiešame, kým nebudú zapracované. Potom pridáme olej, ktorý zľahka premiešame, kým nebude včlenený. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a pridáme ich do vaječnej zmesi, pričom špachtľou jemne premiešame zhora nadol, aby si cesto zachovalo svoj objem.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a nechajte piecť asi 20 minút. testujeme pomocou špáradla.

4. Krok

Pripravíme kávu, pridáme k nej rum a necháme ju vychladnúť. Šľahačku dáme do misy spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme.

5. Krok

kakaovú piškótu pokropíme trochou kávy, potom dáme 1/3 krému,na krém poukladáme piškóty , ktoré len na sekundu namočíme do kávy. Na piškóty rozotrieme zvyšok krému, potom navrstvíme šľahačku a na vrch posypem kokosovými vločkami alebo strúhanou bielou čokoládou.

6. Krok

Zákusok necháme minimálne 3 hodiny odpočívať v chladničke a potom ho nožom namočeným v teplej vode nakrájame na plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2234 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.