Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ombre zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ombre zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.haisagatim.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • štipka soli
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Ešte budete potrebovať:
  • 200 g dlhých piškót
  • 250 ml nesladenej kávy (môžete nahradiť kakaom alebo čistým mliekom)
  • 1 lyžička rumu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • kokos alebo biela čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém: Dajte variť 500 ml mlieka, zvyšných 200 ml zmiešajte s pudingovým práškom. Keď začne mlieko vrieť, pridáme pudingovú zmes a rýchlo miešame, kým nezhustne. Puding prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a potom postupne pridávajte vychladnutý puding, ktorý dobre prešľahajte, až kým nebude zapracovaný. Pridajte vanilkovú esenciu a krém je hotový.

2. Krok

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým nestuhnú, potom pridáme cukor a vyšľaháme do snehu.. Potom postupne pridávame žĺtky a po každom dobre premiešame, kým nebudú zapracované. Potom pridáme olej, ktorý zľahka premiešame, kým nebude včlenený. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a pridáme ich do vaječnej zmesi, pričom špachtľou jemne premiešame zhora nadol, aby si cesto zachovalo svoj objem.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a nechajte piecť asi 20 minút. testujeme pomocou špáradla.

4. Krok

Pripravíme kávu, pridáme k nej rum a necháme ju vychladnúť. Šľahačku dáme do misy spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme.

5. Krok

kakaovú piškótu pokropíme trochou kávy, potom dáme 1/3 krému,na krém poukladáme piškóty , ktoré len na sekundu namočíme do kávy. Na piškóty rozotrieme zvyšok krému, potom navrstvíme šľahačku a na vrch posypem kokosovými vločkami alebo strúhanou bielou čokoládou.

6. Krok

Zákusok necháme minimálne 3 hodiny odpočívať v chladničke a potom ho nožom namočeným v teplej vode nakrájame na plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2160 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.