- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ombre zákusok
Ombre zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 50 ml oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kvalitného kakaa
- štipka soli
- Krém:
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 150 g práškového cukru
- 200 g masla
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- Ešte budete potrebovať:
- 200 g dlhých piškót
- 250 ml nesladenej kávy (môžete nahradiť kakaom alebo čistým mliekom)
- 1 lyžička rumu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžičky práškového cukru
- kokos alebo biela čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme krém: Dajte variť 500 ml mlieka, zvyšných 200 ml zmiešajte s pudingovým práškom. Keď začne mlieko vrieť, pridáme pudingovú zmes a rýchlo miešame, kým nezhustne. Puding prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a potom postupne pridávajte vychladnutý puding, ktorý dobre prešľahajte, až kým nebude zapracovaný. Pridajte vanilkovú esenciu a krém je hotový.
2. Krok
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým nestuhnú, potom pridáme cukor a vyšľaháme do snehu.. Potom postupne pridávame žĺtky a po každom dobre premiešame, kým nebudú zapracované. Potom pridáme olej, ktorý zľahka premiešame, kým nebude včlenený. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a pridáme ich do vaječnej zmesi, pričom špachtľou jemne premiešame zhora nadol, aby si cesto zachovalo svoj objem.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a nechajte piecť asi 20 minút. testujeme pomocou špáradla.
4. Krok
Pripravíme kávu, pridáme k nej rum a necháme ju vychladnúť. Šľahačku dáme do misy spolu s práškovým cukrom a vyšľaháme.
5. Krok
kakaovú piškótu pokropíme trochou kávy, potom dáme 1/3 krému,na krém poukladáme piškóty , ktoré len na sekundu namočíme do kávy. Na piškóty rozotrieme zvyšok krému, potom navrstvíme šľahačku a na vrch posypem kokosovými vločkami alebo strúhanou bielou čokoládou.
6. Krok
Zákusok necháme minimálne 3 hodiny odpočívať v chladničke a potom ho nožom namočeným v teplej vode nakrájame na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2160 videní