- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omeleta
- Omeleta s kuracím mäsom a hubami
Omeleta s kuracím mäsom a hubami
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Táto omeleta je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly a výživný pokrm plný chuti. Šťavnaté kúsky kuracieho mäsa sa perfektne dopĺňajú s jemne opečenými hubami a nadýchané vajcia spájajú všetky ingrediencie do lahodného celku.
Suroviny
- 100 g kuracieho mäsa (prsia)
- 4 huby (žampióny)
- 3 vajcia
- 3 lyžice studenej vody
- 1 čajová lyžička kari korenia
- čerstvá petržlenová vňať
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
- olej na opekanie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na tenké pásiky, osolíme a okoreníme. Húb nakrájame na plátky.
2. Krok
Na panvici zohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom najprv kuracie mäso a následne pridáme nakrájané huby. Opekáme ich, kým nebudú zlatisté a mäso prepečené.
3. Krok
V miske rozšľaháme vajcia, pridáme tri lyžice studenej vody (jednu na každé vajce), osolíme a dochutíme kari korením. Nakoniec pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať.
4. Krok
Na hotovú zmes kuracieho mäsa a húb v panvici vylejeme pripravenú zmes vajec. Necháme omeletu pomaly upiecť.
5. Krok
Po upečení opatrne preložíme omeletu na tanier a posypeme ju zvyškom petržlenovej vňate.
Takto pripravená omeleta je ideálna na rýchly obed či večeru, ktorá zasýti a poteší vaše chuťové poháriky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní