- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Opitá višňa
Opitá višňa
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 vajec
- 1 hrnček cukru
- 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžice kakaa
- 1 hrnček polohrubej múky
- Krém:
- 0,5 plechovky kondenzovaného mlieka
- 200 g masla
- poleva:
- 1,5 lyžice mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1,5 lyžice kakaa
- 2 lyžice masla
- višne a červené víno
Postup prípravy
1. Krok
Višne si zalejeme červeným víno..Môžete použiť pohár zaváraných višní ,ale aj mrazené alebo čerstvé môžete ..
2. Krok
Vymiešame si vajcia s práškovým cukrom do peny.Pridáme v múke zmiešané kakao so sódou bikarbónou a cvrknite aj malú lyžičku octu.
3. Krok
Cesto dobre premiešajte a nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
4. Krok
Upečieme vo vyhriatej rúre 30 - 35 minút. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom odrežeme vrch a vnútro torty vydlabeme, tak ako krtkovu tortu..
5. Krok
Vyšľaháme si maslo do peny, a potom tenkým prúdom vlievame za stáleho šľahania kondenzované mlieko.
6. Krok
Plnku vyrobíme z namočených višňí , vydlabaných omrviniek a zmesou masla a kondenzovaného mlieka..Touto plnkou naplníme vnútro torty a vrch uzavrieme vrchom ktorý sme vykrojili pred naplnením..
7. Krok
Polevu vyrobíme zahriatím mlieka masla kakaa a cukru..Premiešame do hladkej hmoty ktorou potom tortu prelejeme..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8463 videní