Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechová bábovka s jemnou textúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechová bábovka s jemnou textúrou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Orechová bábovka s jemnou textúrou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto orechová bábovka je vynikajúci dezert, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Ak k nej pridáte trochu šľahačky a čerstvé jahody, stane sa ideálnym pokrmom na špeciálne príležitosti. Stačí už len pripraviť šálku obľúbenej kávy a užívať si príjemný čas s rodinou alebo priateľmi.

reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 200 g polohrubej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 125 g strúhaných orechov (napríklad vlašských)
  • 5 vajec
  • 1 polievková lyžica rumu
  • tuk na vymastenie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor
  • vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme do nadýchanej hmoty. Po jednom pridávame žĺtky a každý dobre zašľaháme do maslovej zmesi.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Striedavo s mliekom postupne pridávame tieto suché ingrediencie k maslovej zmesi a dobre premiešame.

3. Krok

Z bielkov vyšľaháme pevný sneh, ktorý jemne vmiešame do pripraveného cesta. Do cesta pridáme aj strúhané orechy a rum, a všetko opatrne zmiešame.

4. Krok

Formu na bábovku dôkladne vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou, aby sa cesto po upečení nelepilo. Následne do formy nalievame pripravené cesto.

5. Krok

Bábovku pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 45 minút (v závislosti od výkonu rúry). Otestujeme špajľou, či je cesto hotové – ak sa na nej nelepí, bábovka je pripravená.

6. Krok

Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme z formy a pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

reklama:

Tento recept na orechovú bábovku prináša výborný výsledok v podobe jemného a nadýchaného dezertu, ktorý si určite obľúbi každý.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.