- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vianoce
- Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 125 g masla
- 250 g mletých vlašských orechov
- 250 g práškového cukru
- 70 g stuženého tuku
- 100 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Pomleté orechy zmiešajte s cukrom, pridajte maslo izbovej teploty .
2. Krok
Vypracujte hladké jemné cesto.. Potom si pripravte formičky v tvare rožkov. Najlepšie sa pečie v tých, čo už si nejaké tie roky pamätajú – nemusia sa vymazávať a väčšinou z nich ide pečivo vyklopiť bez problémov.
3. Krok
Hotové cesto vtlačte do formičiek tak, aby náplň končila hladko vodorovne s okrajmi.
4. Krok
Formičky pokladajte na plech a pečte pri 180°C asi 10 minút, kým nie sú rožky nafúknuté ( budú trochu aj duté, preto „fúkané“).
5. Krok
Nechajte ich na drevenej doske krátko vychladnúť a len jemným ťuknutím rožky z formičiek vyklopte.
6. Krok
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom, a konce rožkov v nej namáčame..Ukladáme na papier na pečenie nech čokoláda zatuhne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3586 videní