- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orechové gombíky
Orechové gombíky
- Kusov: 50
- Porcií: 50
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Tmavá hmota:
- 300 g mletých vlašských orechov
- 300 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 2 lyžice kakaa
- Biela čiapočka:
- 1 bielok
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica škrobu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Na ozdobu :
- vlašské alebo lieskové orechy
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na tmavú časť ručne vymiesime, urobíme guľky vo veľkosti malého vlašského orecha a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú guľôčku trochu stlačíme prstom, aby sa vytvorilo miesto pre bielu plnku. Môžete tiež použiť oblátku ako podklad..
2. Krok
Jeden bielok vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a nakoniec lyžicu múky alebo škrobu. Zmes nalejeme do vrecka a jeden roh odrežeme. Zmes vytlačte na tmavú časť koláča, ale dávajte pozor, aby ste to neprehnali, pretože pusinka počas pečenia trochu narastie.
3. Krok
Na vrch opatrne poukladáme polovicu jadier vlašských orechov alebo celých lieskových orieškov. Myslím, že ani mandle by neuškodili;) Koláčiky pečieme alebo sušíme pri 100°C cca 45-50 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
713 videní